40 anys de Formació Professional a Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi

Alumnes de l'Àrea d'Hosteleria i Turisme de Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi

El centre Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi, de la xarxa Jesuïtes Educació, acaba de celebrar el 40 aniversari de Formació Professional a les seves aules. En l'acte de celebració, el passat 6 de juny, es van reunir antics professors i alumnes, representants d’institucions i empreses de diferents sectors professionals, persones vinculades amb Jesuïtes Sarrià, així com professors i alumnes que actualment desenvolupen la seva activitat al centre.

Francesc Torralba, director de la Càtedra ETHOS de la Universitat Ramón Llull va pronunciar la conferència Els valors de la professionalitat en la que va destacar la competència, l’autonomia i la humilitat com a trets fonamentals de la professionalitat. Segons Torralba un professional ha de tenir una competència científico-tècnica, ha de ser coneixedor profund de la seva especialitat i dels límits amb altres especialitats, i ha de dotar-se d’una competència ètica que li permeti tenir integrades una sèrie de virtuts per desenvolupar de manera plena la seva professió. També ha de ser una persona amb autonomia i amb un criteri que li permeti mobilitzar el seu talent i anar més enllà de l’aplicació d’uns protocols establerts per no ser abocat al seguidisme i a la mediocritat. Per últim, Torralba va insistir en la importància de la humilitat per tal que el professional pugui conèixer els seus límits, i aprendre dels seus companys i va afirmar que "un professional expert serà humil si transmet la seva experiència i coneixements i un professional novell serà humil si escolta i aprèn dels seus companys experts".

La directora d'Estudis Professionals del centre, Carmina Solà-Morales, va fer una menció espcial a la 1ª promoció que, graduada el 1976, va assistir-hi en la seva totalitat. En representació d'aquesta promoció, Martí Berini, adreçà unes paraules d’agraïment al centre per la formació, els valors i les experiències viscudes. 

D’altra banda Rafael Méndez, fundador i primer director de Formació Professional a Sant Ignasi va rememorar els inicis d’aquests estudis que van començar el curs 1972-73, amb la branca administrativa, i va explicar com posteriorment el centre va anar ampliant la seva oferta en les àrees d’electrònica, imatge i so, informàtica de gestió, i Hostaleria i Turisme diversificant la oferta formativa i adequant-se a la situació de cada moment.

Antoni Parellada, director general de Jesuïtes Sarrià- Sant Ignasi, fou l'encarregat de tancar l'acte amb paraules de felicitació i de mirada cap al futur. En el seu discurs ha manifestat la intenció del centre en continuar fent créixer la Formació Professional, per les aules de la qual ja han passat més de 8000 alumnes.

Actualment, Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi forma professionals en les àrees d’Audiovisuals, Empresa, Social i Esportiva i d’Hostaleria i Turisme.

Més informació i imatges de la celebració al web de Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi

Data de la notícia: 
22 de Juny de 2013

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net