Acte de reconeixement a Carme Ruscalleda a l'Escola d'Hostaleria i Turisme Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi

Imatge: Jesuïtes Sarrià Sant Ignasi / David Grau

L’Escola Superior d'Hostaleria i Turisme de Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi, que enguany celebra el seu 30è aniversari, va celebrar el passat 6 de febrer un acte de reconeixement a Carme Ruscalleda, pels seus trenta anys al capdavant del restaurant Sant Pau. L’escola va oferir un Sopar Gastronòmicen homenatge a la xef catalana per la seva aportació en la difusió de la gastronomia catalana arreu del món i per la seva col·laboració en la formació dels alumnes del Curs d’Especialització en Alta Cuina de l’escola.

L’acte va comptar amb la presència de Carme Ruscalleda i Antoni Balam, i de reconeguts cuiners, companys de professió, com Joan Roca, Carles Gaig, Ferran Adrià, Nando Jubany, Pere Monje, Fina Puigdevall, Fran López, Oriol Ivern, Romain Fornell, Paolo Casagrande, Hideki Matsuhisa, Sílvia Hoffmann, entre d’altres, a més de Núria Montmany, directora d’Estudis Professionals de Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi, Josep Maria Ramón, director general de Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi i Llorenç Puig, SJ, delegat provincial dels Jesuïtes de Catalunya.

L’esdeveniment, marcat per un ambient entranyable, ha volgut no només retre homenatge a la Carme per la seva trajectòria al capdavant del restaurant Sant Pau, sinó que també ha estat una mostra d’agraïment pel seu lligam i compromís amb l’escola durant els darrers quinze anys, al llarg dels quals ha col·laborat amb la formació pràctica dels estudiants d’especialització en Alta Cuina engrescant-los a treballar en equip amb esforç, il·lusió i actitud positiva, i proposant-los, en nombroses ocasions, oportunitats professionals.

Per tot això, i orgullosos també per la seva contribució a difondre l'alta gastronomia catalana arreu del món, dignificant i professionalitzant l'ofici de cuinera, l’Escola Superior d'Hostaleria i Turisme Sant Ignasi va elaborar i servir un sopar gastronòmic d’homenatge, creat especialment per a aquesta ocasió pels alumnes i professors de l’Escola.

Carme Ruscalleda, exigent amb la qualitat del producte i amb la importància que en fa el cuiner en el moment de la seva elaboració, i defensora d’oferir als clients experiències sensorials a través d’una cuina saludable, és l’única dona del món que en la seva trajectòria de cuinera ha comptat amb cinc estrelles Michelin, tres per al seu restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar (Barcelona) i dos per al seu restaurant a Tòquio. Això significa el reconeixement a la seva emprenedoria, professionalitat i il·lusió amb què ha treballat, temporada rere temporada, des de l’apertura del Sant Pau el 1988.

En el curs 1987-88, Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi de Barcelona va iniciar els estudis en Turisme i dos anys més tard, es creà l'escola d'Hostaleria. Al llarg d'aquests trenta anys, el centre ha format més de 2.000 alumnes i ha ampliat la seva oferta formativa, amb estudis de grau mitjà i superior i cursos d’especialització.

Podeu veure imatges de l'acte en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
08 de Febrer de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net