Alumnes de mecànica de Jesuïtes El Clot dissenyen un cotxe per a un nen amb paràlisi cerebral

Els alumnes del departament de mecànica de l'escola Jesuïtes El Clot han estat treballant, durant aquest curs 2011-12, en el disseny d'un cotxe per a un nen que té paràlisi cerebral.
 
El David, que té dificultats de mobilitat, es desplaçava amb un correpassadissos que li oferia autonomia. En fer-se gran, els seus pares no trobaven una joguina d'aquestes característiques adaptada a la seva mida. La mare va plantejar aquesta necessitat en un programa de ràdio. L'Antonio López, professor a l'escola del Clot, ho va sentir i va entendre la demanda. Així que va plantejar als seus alumnes i a l'escola la possibilitat de treballar, com a projecte de curs, en el disseny del cotxe que el David necessita.
 
La resposta va ser positiva i, com a conseqüència, professors i alumnes s'han implicat en la realització d'un projecte que ha resultat ser una experiència humana de trobada amb una família i una realitat concreta, i d'experiència educativa, per la necessitat de fer un disseny a partir d'una demanda concreta i personalitzada, portant a terme tot el procés, des de l'estudi del cas fins a la finalització del producte, amb totes les implicacions i dificultats que comporta. 
 
El projecte es troba ara a la seva recta final, com s'explica en aquest vídeo de Barcelona Televisió. 
 
Data de la notícia: 
09 de Juliol de 2012

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net