Alumnes de Migra Studium i de Jesuïtes Clot conviuen i aprenen junts

Alumnes participants, a l'Espai Interreligiós de Migra Studium

La setmana del 15 al 19 d'octubre l'escola de Jesuïtes El Clot de Barcelona va obrir les seves aules als alumnes i professors del curs d'Electricitat de la Fundación Migra Studium.

Durant cinc dies els alumnes de Migra Studium van compartir classes i pràctiques amb alumnes i professors de primer del Grau Mitjà d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques de Jesuïtes El Clot. Una col·laboració entre institucions dels sectors social i educació que ha regalat a aquests joves cinc dies d'aprendre junts, de compartir espais i coneixements, de conviure i donar-se l'oportunitat a conèixer-se mútuament.

L'últim dia, l'experiència va acabar amb la invitació als companys i companyes del Clot a conèixer Migra Studium, perquè així veiessin de primera mà el treball que realitza aquesta entitat del sector social de la Companyia de Jesús, que forma part de la xarxa del Servei Jesuïta a Migrants. Els joves van poder gaudir d'una visita personalitzada a l'Espai Interreligiós, on l'experiència i vivència de cada un va ser el centre. I abans d'acabar menjant junts, es van repartir els certificats de reconeixement de la formació rebuda durant la setmana.

Migra Studium destaca especialment dos aspectes d'aquest projecte conjunt que, de forma molt encertada, s'anomena "Conviure i Aprendre". La primera és que "confirmem de nou que la convivència amb altres ens fa aprendre, sempre que sigui una convivència que promogui espais oberts i compartits, espais per a tothom, espais que ens facin sortir de nosaltres mateixos per trobar-nos amb l'altre, i acollir cada persona amb tot el que és, fins i tot a nosaltres mateixos."

I la segona és l'agraïment. Ha estat necessària la col·laboració de moltes persones per fer possible aquesta experiència, i és d'agrair especialment la dedicació dels professors i professores dels dos grups, així com als alumnes i tallerista del curs d'Ajudant de Cuina de Migra que, desinteressadament i de forma voluntària, van oferir el dinar del darrer dia.

Font: Migra Studium

Data de la notícia: 
26 de Octubre de 2018

Notícies relacionades

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net