Antonio España SJ, nomenat nou provincial

El Pare Antoni España SJ ha estat nomenat nou provincial d'Espanya de la Companyia de Jesús pel P. General, Arturo Sosa. Prendrà possessió del seu càrrec el proper 8 de juliol durant una eucaristia en la qual es llegirà la patent del seu nomenament. Succeeix a Francisco José Ruiz Pérez SJ, qui exerceix de provincial des del 21 de juny de 2014, data en la qual les cinc províncies existents a Espanya es van integrar en una única estructura de govern.
 
Antonio José Espanya Sánchez va néixer a Madrid, el 1966, i en l'actualitat és director del Col·legi Nuestra Señora del Recuerdo, a Madrid, i superior de la seva comunitat. Va entrar a la Companyia de Jesús el 1984, durant la seva formació va fer el noviciat a Sevilla, i després va estudiar filosofia a la Universitat Pontifícia de Comillas i història a la Universitat Autònoma de Madrid. També a Comillas va començar els estudis de teologia, que acabaria amb una llicència a Weston (Boston), els anys 1998-2000. Allà va cursar un màster en Educació.
 
Després dels seus primers anys destinat a Madrid, va realitzar la seva tercera provació a Salamanca i va tornar com a cap de formació al Col·legi de El Recuerdo, abans de ser destinat a Astúries, on seria coordinador de la CAL i superior de la comunitat d'Oviedo entre els anys 2009 i 2013. D'Astúries va ser destinat al seu actual lloc.
 
Data de la notícia: 
19 de Maig de 2017

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net