Arrels Sant Ignasi presenta la Campanya de les Persones sense Llar a Lleida

Arrels Sant Ignasi i Càritas de Lleida han presentat els actes en motiu de la campanya de les persones en situació de sense llar, que gira en aquesta ocasió a l'entorn del lema “Són drets, no pas regals. Cap persona Sense Llar”.

Fins el 25 de novembre es duen a terme diverse activitats per a impulsar la mobilització social en favor dels més desafavorits. La Campanya d'aquest any, expliquen els organitzadors, incideix en dues idees claus: "els drets són drets, i no s’hi val a fer-hi rebaixes en nom de cap crisi. Les persones en situació de sense llar també en tenen, i cal acompanyar-los per tal que puguin exercir-los. I un dels drets, és el dret a participar, a tenir veu, a ser escoltat." Per això es promouen espais de diàleg i de reflexió.

La Campanya de les Persones Sense Llar també és una ocasió per visibilitzar la realitat amb què es troben actualment les entitats que hi treballen. Al llarg del 2011, la Fundació Arrels Sant Ignasi de Lleida va atendre 3.650 persones a través dels seus diferents programes i serveis. L'entitat preveu assolir enguany una xifra similar, ja que, en el que portem d'any han atès 3.606 persones. La gran majoria fan ús del servei de repartiment d'aliments de la Botigueta. 

Els punts que més preocupen en aquests moments als responsables d'Arrels Lleida és l'agreujament de la situació de precarietat en què es troben les persones ateses. En aquest sentit, el president d'Arrels-Sant Ignasi, el jesuïta Joan Suñol, denuncia que la retirada de prestacions i ajudes bàsiques i les dificultats per accedir a un habitatge empitjoren la situació, sobretot, de les persones que estan en una situació delicada des de fa temps. 

A banda d’això, els responsables d’Arrels Sant Ignasi han alertat que les Administracions els deuen més de 200.000 €, la qual cosa està dificultant l'activitat de la seva institució tot posant en perill la continuïtat del seus programes d’atenció social.

El president d'Arrels Sant Ignasi, Joan Suñol, va ser entrevistat el passat 16 de novembre al programa "Lleida al dia" de Lleida Televisió, on va parlar de totes aquestes qüestions. Podeu veure aquí aquesta entrevista.

Data de la notícia: 
21 de Novembre de 2012
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net