Cloenda de la fase diocesana de la causa del P. Butinyà

El bisbe de Girona, durant l'acte institucional celebrat a Banyoles

El dimarts 19 de març l'església de Santa Maria dels Turers de Banyoles va acollir la cloenda de la fase diocesana de la beatificació i canonització del P. Francesc Butinyà, jesuïta banyolí nascut el 1834 i fundador de les congregacions religioses Hijas de San José i Siervas de San José.

La celebració, presidida pel bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, va reunir centenars de persones, moltes religioses d'aquestes congregacions. Mons. Pardo va donar gràcies a Déu per la vida i obra del P. Butinyà, alhora que va reconèixer la tasca de les dues congregacions. "Home de fe profunda que va viure amb intensitat el seu ministeri celebrant els sagraments, predicant la paraula, aconsellant, escribint llibres i cartes per ajudar a descobrir la voluntat de Déu", el va descriure el bisbe. També el va definir com a "exemple de fidelitat i esperança".

Ja a la tarda, va tenir lloc l'acte institucional, en el marc del qual es va dur a terme el protocol·lari lacrat del material recopil·lat –uns 16.000 fulls de documentació-, que s'enviarà a Roma per a la continuació del procés, ara ja des de la Congregació per a les Causes dels Sants. L'acte va comptar també amb la presència del delegat dels jesuïtes a Catalunya, el P. Llorenç Puig SJ.

La vida del P. Butinya va tenir lloc durant el segle XIX. Va destacar com a incansable missioner, apòstol dels obrer i impulsor de la formació i empoderament de les dones treballadores pobre. Les congregacions religioses que va fundar, impulsades pel carisma que ell va transmetre, segueixen treballant per la promoció de les dones arreu del món amb activitats diverses. 

Data de la notícia: 
29 de Març de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net