Com treballar la interioritat a l'escola?

Foto: Casal Lluís Espinal

Jesuïtes Educació i el Centre d'Espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa organitzen tallers de descoberta de la interioritat.

Darrerament moltes persones, experts en pedagogia, famílies i educadors/es, han començat a prendre consciència que allò que ens passa per dins, el món interior, és fonamental per a l'ensenyament i l'aprenentatge a l'escola. També ho és per al desenvolupament humà, per créixer com a persones amb independència de les nostres conviccions, creences o orígens. Després d'un temps de reflexió sobre aquestes qüestions, des de dues institucions, Jesuïtes Educació (que aplega les escoles dels jesuïtes a Catalunya) i el centre d'espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa, s'ha començat a treballar per desenvolupar una pedagogia de la interioritat a l'escola que, de forma transversal i explícita, entri a formar part del projecte educatiu com una manera de fer.

Els responsables d'aquesta iniciativa insisteixen en el caràcter transversal d'aquest enfocament, ja que "la cura de la interioritat no es basa en fer coses sinó en un projecte que contempla com fem el que fem, com anem a fons en el que fem".

Per com posar-ho en pràctica? Per ajudar-hi aquestes dues entitats ofereixen uns "tallers de descoberta de la interioritat", conduïts per especialistes en educació i creixement personal. Els tallers són una oportunitat per a dedicar un temps a la cura del món interior, creant un ambient que ajudi a explorar pensaments, sentiments, emocions... 

Es poden realitzar en diverses modalitats, per a grups d'alumnes i educadors; o bé per a equips directius, famílies, etc. L'activitat es realitza al Casal Lluís Espinal de la Cova de Manresa, un espai especialment adaptat per a aquestes activitats, on el grup pot fer l'estada i el taller d'un ó dos dies, però també es pot fer a la mateixa escola que ho sol.licita.

Més informació: www.casallluisespinal.cat

Contacte: casal.espinal@covamanresa.cat

Data de la notícia: 
09 de Novembre de 2012

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net