"Conèixer una mica més l'esperit que ens anima"

Membres de l'escola Jesuïtes Lleida van poder conèixer els programes d'Arrels Sant Ignasi

Les Plataformes Apostòliques Locals de la Companyia de Jesús (les coneixem com a PAL) apleguen les persones, projectes i institucions vinculades als jesuïtes tenen en un territori concret: comunitats jesuïtes, escoles, entitats d'acció social, esglésies, centres d'espiritualitat, centres d'esplai... Entitats diverses que treballen en àmbits molt diferents, però que comparteixen els mateixos valors que els inspira l'espiritualitat ignasiana i ho fan molt a  prop les unes de les altres, implicades al mateix barri o ciutat. Les PAL expressen, en definitiva, allò que és la Companyia de Jesús universal, en un territori concret. 
 
Precisament un dels objectius que van portar a la creació d'aquestes plataformes és la voluntat d'afavorir l'intercanvi i el treball en xarxa entre les persones que formen part de la família ignasiana en un mateix territori, promovent iniciatives i projectes que connectin allò que fem en centres i àmbits diferents. La PAL de Lleida és una plataforma amb gran vitalitat que va fent camí en aquesta direcció. N'és exemple la visita que va fer fa pocs dies un grup de membres de l'equip directiu i de l'escola Jesuïtes Lleida - Col·legi Claver a la Fundació Arrels Sant Ignasi, totes dues entitats que formen part de la PAL de Lleida. Durant una tarda, van poder recórrer tots els programes d'aquesta entitat, tan reconeguda a Lleida per la seva tasca en favor de les persones vulnerables i en risc d'exclusió.
 
Mesurant el temps però sense presses, els responsables dels diversos programes que té en marxa Arrels Sant Ignasi van transmetre durant aquesta trobada la vida que brolla d'aquesta projectes per a les persones usuàries, per al voluntariat i per a ells mateixos. Relats plens de compromís, de temps lliurat, d'alegria; també de patiment, per descomptat, però amb un consol profund que s'encomanà al grup.
 
Els membres de Jesuïtes Lleida-Col·legi Claver que van participar a la visita van poder constatar que la història d'Arrels Sant Ignasi en té, en realitat, moltes altres a dins. "Ens segueix qüestionant saber que a Lleida hi ha gent que dorm al carrer, saber que hi ha dones que necessiten acompanyament per reintegrar-se en la societat després de passar per la presó, o assumir que és necessari facilitar un espai perquè qui consumeix droga ho faci en forma segura. I acompanyar al que vol deixar-ho. I donar menjar a qui no en té…"
 
I és que tot i que es realitzen sovint campanyes a l'escola en favor d'Arrels, per a molts era la primera presa de contacte de primera mà amb els espais de vida que genera. Un pas més en el somni de trobada a la PAL de Lleida, aquesta vegada entre el col·legi i aquesta fundació dedicada a les persones més desfavorides de la ciutat. Una trobada que permetrà als que ho van viure conèixer una mica més l'esperit que ens anima: el de Jesús.
 
Data de la notícia: 
12 de Gener de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net