Cristianisme i Justícia reflexiona sobre la crisi d'Europa


La situació de la Unió Europea en el moment actual és una de les línies de treball i reflexió que està portant a terme durant aquest curs el centre d’estudis Cristianisme i Justícia. L'historiador i periodista Rafael Poch, corresponsal a Berlín de La Vanguardia és un dels experts en Europa que ha participat amb les seves aportacions al treball de l'equip del centre, que està abordant internament aquesta qüestió a través del seu Seminari Social. A més, a partir de la setmana vinent s’oferirà també un Seminari obert a tothom sobre el present i futur d’Europa.

La preocupació per aquest tema respon a la voluntat d’entendre les conseqüències socials, polítiques i econòmiques de la crisi, així com veure els diferents horitzons i alternatives que es plantegen. Els punts principals de reflexió són els motius de la crisi actual del projecte europeu, els defectes de la construcció econòmica de l’euro, les deficiències en matèria de regulacions bancàries i/o fiscals que fan que es generin disfuncions o desigualtats, i els dilemes a què s'enfronta la Unió Europea d'austeritat imposada enfront creixement econòmic o enfortiment de les institucions enfront pèrdua de sobirania dels estats. El fruit d’aquesta reflexió ens permetrà oferir propostes per reconstruir i enfortir el projecte europeu en termes socials i de solidaritat.

Per a totes les persones interessades en aquesta qüestió, el centre oferirà a partir de dijous vinent, 24 de gener, un seminari obert a tothom, en el que participaran els membres de Cristianisme i Justícia Luis Sols, Óscar Mateos i Toni Comín. Es realitzarà durant tres dijous: 24, 31 de gener i 7 de febrer, de 19:30h a 21:00h a la seu de CJ, al carrer Roger de Llúria 13 de Barcelona. Per a més informació i inscripcions, cal adreçar-se al telèfon 93 317 23 38.

Data de la notícia: 
17 de Gener de 2013

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net