Cristianisme i JustÃcia obre aquest curs amb la reconciliació com a tema central

L'acte inaugural comptarà amb una ponència de Jacques Haers sobre "reconciliar contraris en un món de conflictes"
El jesuïta belga Jacques Haers, professor de Teologia i de Ciències Religioses a la Universitat Catòlica de Lovaina, inaugurarà el curs de Cristianisme i JustÃcia, el 7 d'octubre, en un acte que es presenta amb el tÃtol "Podrem viure junts? Reconciliar contraris en un món de conflictes". Haers és estudiós de la teologia de l’alliberament i les seves implicacions en à mbits com el de la globalització, la violència i la pau, i el canvi climà tic.
El treball per una cultura de la reconciliació serà doncs el tema central de l'acte d'inauguració, però també ocuparà bona part de la reflexió de l'equip Cristianisme i JustÃcia, aixà com l'oferta formativa del centre. Des de la consciència que el nostre món i la nostra societat tenen múltiples fractures de tipus social, polÃtic, ambiental que necessiten ser recosides, els mesos d'octubre i novembre s'oferirà el curs «Fonaments per a una cultura de la reconciliació». Amb la coordinació del jesuïta Joan Carrera, diversos experts aboradaran aquest tema des de diferents à mbits: la psicologia, amb Maite Valls; la pedagogia, amb Marta Burguet; l'espiritualitat, amb Xavier Melloni; les fractures socials, amb el director de l'ICIP Kristian Herbolzheimer; la teologia, amb Javier Vitoria; o l'ecologia, amb Gustavo Duch.
I és que la reconciliació és en primer terme una tasca personal, i a continuació una tasca essencialment ètica i polÃtica per a recrear aquelles condicions humanes que fan possible el desenvolupament integral de la vida social, a contracorrent de l'actual cultura hegemònica de l’exclusió, el descartament i el triomf del poder i la força sobre les vÃctimes. Aixà doncs, treballar per una cultura de la reconciliació significa posar en marxa procesos alternatius amb valors d’inclusió, sostenibilitat, respecte a les diferencia i a la dignitat humana fonamental. Aquest curs començarà el 17 d'octubre i les inscripcions ja són obertes.Â
També en aquesta lÃnia, el grup de noviolència de Cristianisme i JustÃcia realitzarà aquest curs diversos tallers sobre noviolència, adreçats sobretot a persones de l'à mbit educatiu formal i no formal que vulguin treballar aquesta qüestió.Â
La programació de curs de Cristianisme i JustÃcia inclou també, com és habitual, un bon nombre de seminaris sobre temes molt diversos relacionats amb la teologia, l'espiritualitat, la vivència de la fe i el compromÃs social. A més, hi haurà una noves edicions del cursos d’Iniciació Teològica i de Transformació Social i Ciutadania CrÃtica, la programació de l'Aula Virtual amb la proposta de seminaris que es poden cursar online, el cicle de cinema Ignasi Salvat, un cop al mes, i les conferències d'Els Dilluns dels Drets Humans, en col·laboració amb JustÃcia i Pau, Mans Unides i Cà ritas.
Podeu veure tota l'oferta formativa i fer la inscripció en lÃnia des d'aquest enllaç.