El Delegat dels Jesuïtes a Catalunya

El Delegat de la Plataforma Apostòlica Catalunya de la Companyia de Jesús és Enric Puiggròs (Barcelona, 1974).

Va entrar a la Companyia de Jesús l’any 1993, al noviciat de Saragossa, es va ordenar sacerdot l’any 2006 i va fer els últims vots com a jesuïta el 2013. Va ser alumne del col·legi Sant Ignasi de Sarrià, a Barcelona. És llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona i els estudis de Teologia els va fer a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’ITF de Sant Cugat del Vallès, on va fer la llicència en Teologia Fonamental sobre pedagogia ignasiana.

Els seus àmbits de treball són la pastoral i l’acompanyament dels joves, especialment d’aquells que volen iniciar un itinerari dins de la Companyia de Jesús. Ha estat professor al Col·legi Claver de Raimat, al Sant Pere Claver de Poble Sec i a l’Escola Tècnica Professional del Clot de Barcelona, responsable de la pastoral de joves dels Jesuïtes a Catalunya i director de Pastoral de Jesuïtes Educació, així com coordinador de pastoral de les escoles Jesuïtes de Catalunya, València, Mallorca, Gandia i Alacant. Des de l’any 2012 és promotor vocacional de la Companyia de Jesús a Espanya. També ha participat en grups de treball internacionals de la Companyia a nivell europeu com l’EJIF (European Jesuits in Formation) o l’equip europeu de promotors vocacionals.

En tot el seu recorregut en l’àmbit de la pastoral i l’acompanyament ha incorporat la seva passió per la música, com a canal privilegiat per expressar les intuïcions de l’espiritualitat ignasiana i entrar en diàleg amb els joves. En la música hi troba una invitació a l’aprofundiment, al compromís i a la transformació. A finals dels anys 90 va formar part del grup musical ARASS i l’any 2003 va estrenar el musical Arrupe.com del qual n’és co-creador i compositor. Actualment forma part del projecte MUNDOSI, una plataforma que aposta per la transmissió de l’espiritualitat ignasiana desde la música i la cultura, i de Jesuitas Acústico, junt amb 3 companys músics jesuïtes de Llatinoamèrica.

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net