El jesuïta català Lluís Salinas rep l'ordenació diaconal

Imatge de l'ordenació diaconal

Deu jesuïtes de diverses nacionalitats s'han ordenat com a diaques aquest dissabte a Madrid, en una celebració  a la parròquia de San Francisco Javier y San Luis Gonzaga de Madrid, que ha estat presidida pel cardenal arquebisbe de Madrid Mons. Carlos Osoro, acompanyat pels provincials jesuïtes Antonio España, José Frazao i Gianfranco Matarrazzo.

Entre els nous diaques hi ha el jesuïta lleidatà Lluís Salvador Salinas Roca. Nascut al 1984, va conèixer la Companyia de Jesús a través de l'Esplai de la Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida. En l'inici del seu procés vocacional va comptar amb l'acompanyament del jesuïta Marc Vilarassau, que va morir amb 45 anys. 

En la seva homilia durant la celebració, el Cardenal Osoro ha parlat de les labors i virtuds que caracteritzen el diaconat, i els ha animat a ser "servidors de l'Evangeli" així com a no quedar-se en la superfície i entrar a la profunditat de la vida, posant-se en mans de Jesús. 

Salinas ha fet estudis de Ciències Ambientals a Barcelona. L'any 2010 va entrar al noviciat dels jesuïta a Sant Sebastià. Després ha seguit la seva formació a Salamanca, Valladolid i actualment a Madrid, on estudia Teologia, amb interès especial per connectar la teologia i l'experiència de fe amb la preocupació per la qüestió ecològica. 

Per a aquest jesuïta la seva ordenació diaconal és "el primer pas d'un procés més llarg". En valora sobretot el que comporta de servei als altres perquè "diaca significa precisament això, servir als altres i també poder-los acompanyar". 

Els jesuïtes que s'han ordenat aquest dissabte tenen entre 30 i 38 anys i són originaris de 6 països diferents: Espanya, Ruanda, India, Itàlia, Portugal i Malta. La majoria van entrar a la Companyia de Jesús en acabar les seves carreres universitàries en àmbits tan diversos com el Dret, la Farmàcia, l'Arquitectura, les Matemàtiques i la Física o les Belles Arts. 

Llegir crònica i veure imatges de la celebració.

Data de la notícia: 
11 de Febrer de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net