El jesuïta Enrique Figaredo porta la creu de Cambodja a la Sagrada Família

Mons. Enrique Figaredo, mostra el Crist Mutilat que parla del sofriment humà

El jesuïta asturià Enrique Figaredo, prefecte apostòlic de Battambang, a Cambodja, ha estat convidat per l'Arquebisbat de Barcelona per participar a la celebració de l'inici de la Quaresma a l'arxidiòcesi.

L'acte, sota el lema "Sent la Creu", i adreçat sobretot als joves de la diòcesi, es va celebrar a la basílica de la Sagrada Família i va estar presidit pel Cardenal Omella, acompanyat dels seus bisbes auxiliars i per Mons. Enrique Figaredo, conegut com «bisbe de les cadires de rodes», que va compartir el seu testimoni. 

Les paraules de Mons. Figaredo van permetre els assistents conèixer la realitat del país asiàtic. Va explicar l’origen de les cadires Mekong, fetes pels mateixos habitants de Cambodja per a les víctimes de les mines antipersona, i que són també una oportunitat per retrobar la il·lusió perduda amb l’esclat d’una bomba. 

La pèrdua, una oportunitat de vida

La creu de Cambodja representa a «Crist sense cama», en referència al mal que han fet les mines antipersones. “El Crist mutilat ens parla d’un crist trencat per la falta d’amor. També ens parla del patiment humà i diví”. Així explicava Mons. Figaredo la seva visió sobre la Creu de Cambodja. D'aquesta manera, l'acte ha posat en relleu la pèrdua com una oportunitat de vida i llum.

Aquí teniu l'entrevista que ha publicat el portal web Església de Barcelona amb Mons. Figaredo:

Font: Església de Barcelona

Data de la notícia: 
12 de Març de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net