El P. Adolfo Nicolás participa al Congrés Internacional Fe y Alegría

Foto: un moment de l'acte inaugural, publicada a la web del Congrés.

El Superior General de la Companyia de Jesús, P. Adolfo Nicolás, ha participat aquest dimecres al XLIII Congrés Internacional de la Federació Fe y Alegría, que se celebra del 6 al 9 de novembre se celebra a Cochabamba (Bolívia), amb el tema "L'educació inclusiva i els seus reptes".

Fe y Alegría és un moviment internacional d'educació popular integral i promoció social, que promou la Companyia de Jesús juntament amb altres congregacions religioses, comuntiats cristianes i laics/ques. La seva acció es dirigeix fonamentalment als sectors empobrits i exclosos, per tal de pontenciar el seu desenvolupament personal i la participació social. Des de Fe y Alegría s'entén l'educació com a estratègia fonamental per a assolir una societat justa, equitativa i incloent. El P. Nicolás va destacar que "Fe y Alegría segueix la intuició d'Ignasi de Loiola d'educació per a tots i totes, com a eina de canvi". En aquest sentit, Nicolás va reclamar una educació de qualitat i excel.lència per als col.lectius més desfavorits. El Superior General dels Jesuïtes també va animar al treball en educació inclusiva, que "és la porta d'entrada a la formació humana" i la necessitat d'"estar oberts a la diferència, tan individual com col.lectiva, a la diversitat de cultures i religions, per què tots i totes se sentin acollits amb dignitat".

Al Congrés hi participen representants de 19 països, amb l'objectiu de compartir experiències de treball en educació inclusiva amb col.lectius indígenes, joves en risc, persones amb discapacitats o immigrants, entre d'altres. El director de Fe y Alegría a Bolívia, país que acull el Congrés, és el jesuïta català Rafael García Mora. En l'acte d'inauguració del Congrés, el passat 6 de novembre afirmava que "vivim en un món excloent: a Amèrica Llatina milions d'habitants formen la població d'exclosos, als suburbis de les nostres ciutats, a les zones ruals i fins i tot en la profunditat de la selva amazònica". Davant aquesta realitat, diu García Mora, "la nostra vocació ens mou a viure amb passió la lluita per la dignitat de la persona i això ens porta al compromís per al canvi permanent de les institucions culturals, polítiques i econòmiques, que construïm els éssers humans".

Per la seva banda, el coordinador general de Fe y Alegría, el jesuïta Ignasi Suñol, també d'origen català, va destacar que "el naixement i dinàmica del nostre moviment és fruit d'haver sentit arreu la situació injusta d'exclusió de tantes comunitats en situació d'indigència, pobresa, abús i sistemàtica violació dels drets humans"

Més informació: Web oficial del Congrés

Data de la notícia: 
08 de Novembre de 2012

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net