Els dilluns dels DDHH: "De la postveritat a la postdemocràcia"

14 de Gener de 2019

Darrerament, la política sembla convertida en un pur espectacle o una lluita descarnada pel poder. Constatem un procés de debilitament general de la qualitat democràtica dels sistemes polítics occidentals, mentre creixen i arriben al poder nous lideratges populistes, sobre la base de discursos demagògics i basats en la por, impulsats per la manipulació de la informació per arribar a l’opinió pública.

Internet i les xarxes socials han adquirit una enorme influència i el periodisme independent i rigorós sembla haver entrat en crisi. Com caldria configurar aquest nou context comunicatiu cap a la conformació d’una democràcia de qualitat i respectuosa dels drets humans?

Abordarem aquestes qüestions dilluns vinent, 14 de gener, a la primera sessió de l’any del cicle “Els dilluns dels drets humans”. Comptarem amb Robert Fishman, doctor en sociologia per la Universitat de Yale i professor de ciències polítiques a la Universidad Carlos III de Madrid. És autor de “Voces de la democracia”, sobre la qualitat de la vida pública a España.; i Neus Tomàs, subdirectora de eldiario.es i directora de Catalunya Plural. El diàleg estarà moderat per Laura Aznar Llucià, sociòloga i periodista, que forma part de l’equip de Crític.

Dins del cicle de conferències "Els dilluns dels Drets Humans". Les entitats organitzadores són Justícia i Pau, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas Diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura, amb el suport de d’Ajuntament de Barcelona – Direcció de Serveis de Drets de Ciutadania i Diversitat.

Lloc: 
Cristianisme i Justícia. C/ Roger de Llúria, 13 de Barcelona
Hora d'inici: 
19:00
Hora d'acabament: 
20:00

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net