Es presenta a Barcelona un recull de textos dels primers jesuïtes

Presentació del llibre a Barcelona

Aquest dilluns 23 d'octubre s'ha presentat a Barcelona el llibre "Escritos esenciales de los primeros jesuitas", una obra fruit del treball de Grup d'Espiritualitat Ignasiana i que ha estat coordinat per José García de Castro SJ.

La Companyia de Jesús, en els seus inicis, va generar una extensa producció literària en la que podem descobrir què buscaven els primers jesuïtes, com entenien i com volien configurar la seva missió i identitat, i com es plantejaven respondre a les necessitats del seu temps. Són escrits de Pere Favre, Francesc Xavier, Geroni Nadal, Francesc de Borja i el mateix Ignasi de Loiola, entre d’altres, que van anar construint la manera de fer dels jesuïtes, encara vigent avui.

Ara, el Grup d’Espiritualitat Ignasiana, integrat per sis jesuïtes especialistes en aquesta matèria, ha presentat un recull d'aquests primers escrits. A Barcelona, a la seu de la Companyia de Jesús a Catalunya, la presentació ha comptat amb la participació de José García de Castro, coordinador de l'obra, i un dels integrants del Grup d'Espiritualitat Ignasiana que ha intervingut en aquest treball, Xavier Melloni. Han estat acompanyats per dos especialistes més en espiritualitat ignasiana, els també jesuïtes Josep Rambla i Francesc Riera. 

L'obra s'ha publicat dins de la Col·lecció Manresa i l'han editat conjuntament les editorials Mensajero, SalTerrae i la Universitat Pontificia Comillas. És el resultat de sis anys de treball compartit entorn a les fonts del carisma ignasià: des dels testimonis de 19 jesuïtes de la primera generació a alguns textos de les primeres congregacions generals de l’orde. Sota la coordinació de José García de Castro, hi han intervingut J. Carlos Coupeau, Pascual Cebollada, Xavier Melloni, Diego M. Molina y Secondo Bongiovanni.

Aquesta antologia recull en un únic volum l’experiència, la doctrina i la praxi espiritual d’aquests primers jesuïtes del segles XVI i ho fa amb una presentació “pedagògica” que ajudi al lector a reconèixer amb facilitat l’argument del text, a través de paraules clau. Un ric índex de matèries permet localitzar els temes principals.

El llibre resultarà de gran ajuda pels qui desitgin saber més de l’espiritualitat ignasiana i els seus orígens, i per a tots els qui es dediquen a la difusió d’aquest carisma a través de recessos, conferències, seminaris o exercicis espirituals. 

Data de la notícia: 
24 de Octubre de 2017

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net