"Esquerdes al mur": una proposta de Cristianisme i Justícia convocant a l'esperança

Cristianisme i Justícia ha posat en marxa una campanya d'Advent amb voluntat de visibilitzar accions concretes que ens conviden a tenir esperança i a comprometre'ns personalment, cadascú des de les seves possibilitats, per fer front a la crisi.

Cada dia rebem notícies relacionades amb la crisi que estem patint i les seves conseqüències socials. Aquesta successió de males notícies pot dur-nos al desànim, al catastrofisme o al fatalisme de creure que davant d'aquesta situació no hi ha res a fer.

Cristianisme i Justícia, centre d'estudis promogut pels Jesuïtes de Catalunya, fa una proposta que neix de la convicció que tots som convidats a donar esperança i a esquerdar aquests murs que ara mateix se'ns imposen. Es tracta d'una iniciativa senzilla per il·lusionant que consisteix a compartir testimonis sobre històries que animin a l'acció i a l'esperança.

Durant el temps d'Advent, des del 2 de desembre i fins a Nadal, es publicaran al bloc les comunicacions rebudes, que responguin a aquesta crida:

  • Iniciatives senzilles i locals. Cal dir breument en què consisteixen, origen, motivacions...
  • Iniciatives de carn i ossos, basades en experiències o accions personals.
  • Iniciatives preferentment de caràcter col·lectiu, perquè davant l'individualisme ferotge, volem mostrar projectes que convidin a fer front a la crisi amb la solidaritat i la intel·ligència col·lectiva.
  • I sobretot, iniciatives que mostrin que tots podem fer alguna cosa, per petita que sigui.

Les històries s'han d'enviar a gastarlavida@fespinal.com

"Feedingzgz": l'escàndol global del menjar

La primera història publicada arriba des de Saragossa i l'explica l'activista social José Maria Segura. Sorgeix de l'observació de l'escena d'un grup de persones cercant aliments en bon estat als contenidors d'escombraries d'un supermercat, d'on aconsegueixen treure diversos productes amb petits defectes o una data de caducitat propera. El malbaratament d'aliments –es llença gairebé un terç del que es produeix- esdevé especialment dolorós en un moment en què moltes famílies passen greus necessitats.

Per denunciar-ho i cridar l'atenció sobre aquest model productiu i de consum injust, a diverses ciutats d'Europa, i ara també a Saragossa, col·lectius de persones i entitats organitzen el què s'anomena "feeding", àpats multitudinaris elaborats amb aliments rebutjats.

Més informació sobre aquesta iniciativa a https://www.facebook.com/feedingzgz

Podeu seguir la campanya "Esquerdes al mur" al bloc de Cristianisme i Justícia i també a https://www.facebook.com/cristianismeijusticia i https://twitter.com/cijusticia

Data de la notícia: 
03 de Desembre de 2012

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net