Jambatan, un projecte solidari que ha mogut els cors de milers de persones

Un moment de l'espectacle

La comunitat educativa de Jesuïtes Lleida-Col·legi Claver i la Fundació Amics del Claver han aconseguit el seu objectiu: 40.000 euros per construir una escola a Maban, a Sudan del Sud, on treballen dos jesuïtes catalans dins de l'equip del JRS (Servei Jesuïta als Refugiats).

La marató solidària que es va celebrar el passat 9 d'abri al teatre de la Llotja de Lleida va ser tot un èxit: el teatre es va omplir 4 cops i es van poder recollir els diners necessaris per a fer realitat el projecte. La iniciativa ha mobilitzat tota la comunitat educativa, alumnat, famílies i educadors i s'ha plasmat en un espectacle a través del qual es donava a conèixer la situació d'aquest país africà. A l'acte hi van assistir, entre d'altres, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros i el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez. 

L'origen d'aquesta aventura va començar de manera senzilla, quan uns alumnes del col·legi van comunicar-se per skype amb l'Àlvar Sánchez, que ha estat alumne i professor de l'escola i que actualment treballa al camp de refugiats de Maban. Gràcies a ell van començar a saber alguna cosa més sobre els refugiats i la situació a Sudan del Sud. 

Ja no es tractava d'una notícia a la televisió ni d'un vídeo a l'escola, era el seu antic professor que els explicava directament i en primera persona una realitat tan dura com desconeguda per a ells. Van començar a sensibilitzar a la resta de companys de l'escola, a professors, famílies,... i així van sorgir petits gestos i campanyes des de tot arreu, amb un mateix objectiu: construir un pont simbòlic que unís l'escola amb el camp de refugiats de Maban.

Fins que algú va tenir la idea de fer una escola a Sudan del Sud. Com? Omplint quatre vegades en un sol dia l'immensa sala de la Llotja de Lleida es podrien recollir els diners necessaris per fer una escola a Sudan del Sud. La idea va anar creixent poc a poc, fins que dissabte 9 d'abril es va fer realitat. I l'espectacle va ser tot un èxit que va desbordar totes les expectatives. Entre les 4 sessions es van aplegar més de 4.000 persones que van rebre molt més que informació: es van implicar en aquesta realitat... Emocionava, expliquen els qui hi van assistir, veure les cares ploroses dels presents que parlaven per si soles.

Més informació en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
15 de Abril de 2016

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net