Joan Suñol rep la medalla de la Paeria a la solidaritat

Imatge: Hermínia Sirvent / Web Ajuntament Lleida

El jesuïta i president d'Arrels-Sant Ignasi, Joan Suñol, ha rebut el passat divendres 6 de maig la medalla a la solidaritat que concedeix l'Ajuntament de Lleida.

L'acte de lliurament va tenir lloc al Saló de Sessions de la Paeria, en al marc del pregó de Festa Major i ha estat presidit per l'alcalde Àngel Ros, que ha glossat els guardonats i les guardonades amb les Plaques i Medalles de la Paeria. "Hem reconegut l'aportació de persones i d'institucions a valors tan fonamentlas per a una societat, per a una ciutat, com l'Educació, l'Esport, la Solidaritat o la Cultura i l'expressió artística", ha dit.

Joan Suñol, jesuïta, ha estat reconegut amb la medalla a la solidaritat, juntament amb Mossèn Joan Mora i Manuel López Morell. Suñol és impulsor i president d'Arrels-Sant Ignasi, entitat de Lleida que pertany al sector social de la Companyia de Jesús i que treballa per acompanyar i donar suport a persones que es troben en una situació de vulnerabilitat social, promovent el seu creixement personal i la seva integració social.

"Sento que aquest guardó és una manera de dir-me que sí, que cal continuar el servei a la causa de la justícia per a la gent sense llar, i que tots el que hi estem posats rebem avui de la societat lleidatana el seu vist i plau, i la seva empenta", explica Suñol, que demana també que el reconeixement a la tasca realitzada "vagi acompanyada per un compromís ferm per tal d'eradicar la pobresa extrema". 

Arrels-Sant Ignasi va néixer a mitjans dels anys 90 com a iniciativa de la comunitat parroquial de Sant Ignasi de Loiola de Lleida, que decideix fer una opció clara d'atenció a les persones desafavorides de la ciutat. Actualment l'entitat compta amb diversos programes d'atenció, com un centre obert per a persones en situació de sense llar, un servei d'aliments per a famílies i persones que ho necessiten, o un programa dirigit a persones toxicòmanes, entre d'altres. 

Més informació: Arrels-Sant Ignasi

Data de la notícia: 
09 de Maig de 2016

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net