Joves per als Altres

Alumnes de Jesu√Įtes Lleida-Col¬∑legi Claver descobreixen a la feina de diverses entitats solid√†ries

L'escola Jesu√Įtes Lleida-Col¬∑legi Claver de Raimat desenvolupa el programa Dep√®n de Tu, amb propostes per a l'alumnat perqu√® puguin inicidir en realitats molt diferents a les seu entorn proper i actuar per a transformar-lo.

Els nois i les noies de 14 i 15 anys, encara que de vegades poden semblar passius i aliens a tot el que els envolta (la tan temuda adolescència!) tenen la sensibilitat i l'energia especial que també caracteritza aquesta edat. Aquella frase tan recorreguda de "l'adolescent sempre es queixa" no deixa de ser la plasmació d'aquest fet.

L'adolescent veu el seu entorn i detecta que hi ha coses que no li acaben d'encaixar. Potser no sap posar-hi paraules i el recurs que té és mostrar-se passiu o especialment punyent en les seves observacions, però la realitat és que el seu entorn el descol·loca i mira d'adaptar-s'hi i, alhora, de transformar-lo.

√Čs aquesta for√ßa la que pret√®n agafar el programa d'acci√≥ tutorial¬†Dep√®n de Tu¬†que es desenvolupa amb alumnes d'aquesta franja d'edat i els d√≥na l'oportunitat de con√®ixer i incidir en el seu entorn proper i de transformar-lo.¬†Dins d'aquest programa els alumnes d'aquesta etapa van participar a la primera jornada de Joves per als Altres (JxA) en la que es convida a¬†l'alumnat a realitzar accions de voluntariat.

Al llarg del curs, els alumnes fan "tastets" de voluntariat, petites accions en diverses entitats per poder conèixer diferents àmbits d'acció, o bé revisen el que ja van fer el curs passat i aprofundeixen per dur a terme accions de voluntariat més llargues. 

Per això van visitar entitats com Arrels Sant Ignasi, Down Lleida, Troballes, l'esplai la Plaça del Secà de Sant Pere (Fundació Amics del Claver), el menjador Social Jericó, les residències Garcia Castrillón i Parc del Segre, Ilersis, Salesians  i les parròquies del Carme i de Sant Andreu.

L'objectiu de tot plegat? Ben clar, descobrir realitats diferents i poder empatitzar-hi per tal d'esdevindre persones compassives, fent que vibri dins seu el compromís que es desprèn de l'estimació cap a una realitat més necessitada. Així, en un futur, el voluntariat pot ser que no només sigui el fet de compartir unes hores setmanals amb els usuaris d'una entitat, sinó que esdevingui una manera de viure marcada per posar l'amor cap a l'altre en la base de tota relació humana.

Informaci√≥ de Jesu√Įtes Lleida-Col¬∑legi Claver

Data de la not√≠cia: 
08 de Novembre de 2019

Jesu√Įtes de Catalunya - c/ Roger de Ll√ļria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net