La Biblioteca Borja estrena nou lloc web

Coincidint amb la commemoració dels seus 150 anys d'existència, la Biblioteca Borja estrena un nou lloc web a www.bibliotecaborja.org.

La Biblioteca Borja és un fons bibliogràfic especialitzat en humanitats, especialment teologia, Bíblia, espiritualitat, fisolofia, psicologia, història, art i literatura. El conjunt conté uns 270.000 volums, distribuïts al llarg d'uns 9.000 metres lineals. La Biblioteca Borja pertany a la Companyia de Jesús. El curs 2011-12 es va traslladar des del Centre Borja de Sant Cugat, on s'havia ubicat, a l'edifici acadèmic del Campus ESADE, també a Sant Cugat. Està integrada al sistema de biblioteques de la Universitat Ramon Llull. 

Amb el nou web es vol posar a l'abast de tots els usuaris aquest fons humanístic. Des de la pàgina principal es pot consultar el catàleg de la Biblioteca i accedir a la informació sobre la història, els fons, els serveis, etc. També s'hi pot trobar una selecció de fotos antigues de la història de la Biblioteca i un recull de documents de principis del segle XVIII, amb motiu del tricentenari de la Guerra de Successió. 

L'origen de la biblioteca cal buscar-lo a Tortosa a mitjans del segle XIX, quan l'aleshores bisbe Benet Vilamitjana cedí a la Companyia de Jesús uns locals per instal·lari el Col·legi Màxim, uns fons d'uns 3.000 llibres, que constitueixen la llavor de l'actual Biblioteca. Posteriorment es traslladà a Roquetes, i després a Sarrià a la seu del Col·legi Sant Ignasi. Serà el 1949 que es produeix el trasllat a Sant Cugat, primer al Centre Borja i ja més recentment a l'edifici d'ESADE.

Data de la notícia: 
20 de Novembre de 2014

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net