La Companyia de Jesús

La Companyia de Jesús és un orde religiós de l'Església Catòlica fundat per Sant Ignasi de Loiola i aprovat l’any 1540 pel papa Pau III. Els seus membres són coneguts amb el nom de jesuïtes i, a data 1 de gener de 2014, són prop de 17.000 arreu del món.

Realitzen tasques molt diverses, adaptant-se a les necessitats de la societat. Els seus principals àmbits d’acció són l’educació, l'acció social al servei dels col·lectius més desfavorits, l’acompanyament espiritual i el treball intel·lectual, entre d’altres. És propi a totes les activitats dels jesuïtes l’opció per la fe des de la promoció de la justícia.

El Superior General dels Jesuïtes, màxim responsable de la institució a nivell internacional, és actualment el P. Adolfo Nicolás Pachón. Va ser escollit el 19 de gener de 2008 per la Congregació General 35. Nascut a Villamuriel del Cerrato (Palència) l’any 1936, ha passat la major part de la seva vida com a jesuïta a l’Àsia, sobretot a Filipines i Japó. Ha estat director de l’Institut Pastoral de Manila, Provincial del Japó i moderador de la Conferència de Provincials d’Àsia Oriental i Oceania. Destaca, de la seva personalitat, el compromís pel diàleg entre cultures i religions i la preocupació pels més desfavorits, prioritats que va expressar en ser escollit com a Superior General de la Companyia de Jesús. El novembre de l'any 2008, durant una visita a Catalunya, va ser entrevistat per TV3.

Per saber més visiteu el web de la Cúria de la Companyia de Jesús a Roma

 

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net