La Companyia de Jesús prepara el seu projecte apostòlic per als propers anys

Presentació de l'esborrany del pla apostòlic a Barcelona

El passat dijous 18 d'octubre va tenir lloc a l'escola Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi la presentació de l'esborrany del futur projecte apostòlic de la Companyia de Jesús a Espanya. Hi han assistit diversos jesuïtes i laics/ques, molts d'ells superiors de comunitats i directors/es d'institucions, que formen part de les Plataformes de la Companyia de Jesús a Catalunya, de la Plataforma Apostòlica de Mallorca i la de València-Gandia. Durant els darrer dies s'han realitzat trobades similars a diversos punts d'Espanya.

L'esborrany presentat és el fruit del treball d'una Comissió que, després d'un procés d'anàlisi i contemplació de la realitat, ha recollit en aquest document les opcions principals que expressen i despleguen la missió de la Companyia de Jesús, que té com a element central la reconciliació amb Déu, amb els altres i amb la Creació. El document va ser presentat a Barcelona pels membres d'aquesta Comissió, Enric Puiggròs, Jaime Oraá, Ignacio Dinnbier, José Miguel Colina i Patxi Álvarez de los Mozos. 

Ara s'inicia un porcés de participació que durarà aproximadament un mes, durant el qual l'esborrany es presentarà i debatrà en comunitats i obres apostòliques, i s'hi podran presentar esmenes. Aquestes seran revisades novament per la Comissió de cara a elaborar el document final, que haurà de tenir en compte també les preferències apostòliques de la Companyia de Jesús a nivell internacional, que s'espera que es presentin durant el mes de febrer de l'any vinent.  

És un procés important, ja que el resultat final marcarà les preferències de la Companyia de Jesús a Espanya durant els propers anys. 

 

Data de la notícia: 
23 de Octubre de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net