"La vida interior" de Jesús Renau, una invitació a viure amb intensitat

Un moment de la presentació, al Casal Loiola

El passat 16 d'octubre un bon nombre de persones es van aplegar al Casal Loiola de Barcelona per assistir a l'acte de presentació del darrer llibre del jesuïta Jesús Renau, "La vida interior". Van participar-hi, acompanyant a l'autor, el director de l'editorial Claret, Marcel·lí López, l'autor del pròleg Xavier Masllorens, la mestra de novícies de Sant Benet de Montserrat, Maria del Mar Albajr i la cantant Lídia Pujol.

"La vida interior" és, segons el mateix autor, un intent de comprensió de com podem anar creixent interiorment en l'itinerari de la serenitat, la saviesa i la donació als altres. Aspectes com acceptar les limitacions o valorar el silenci seran importants en aquest camí però sobretot, com assenyala Renau "els altres ens aporten una ajuda fonamental, i en particular, l'Altre, que és Déu Amor". Així, en el llibre trobarem com el silenci, la meditació o la contemplació, lluny de desconnectar-nos del món, han de portar-nos cap a la relació amb els altres, i especialment el compromís amb els més desvalguts. En definitiva, l'obra és una invitació a viure amb intensitat, que no s'adreça només a creients sinó que s'ha tingut en compte, explica l'autor, que les seves pàgines podran ser llegides per persones no creients que hi poden trobar reflexions que els ajudin. 

Jesús Renau i Manén (Barcelona, 1934) és llicenciat en Filosofia i Teologia. És director espiritual del Seminari Interdiocesà i professor de Teologia Espiritual. Ha dedicat bona part de la seva vida a l'acompanyament de persones, experiència que ha estat constant al llarg de les diverses tasques que ha realitzant, ja sigui en la pastroal de joves, en l'àmbit educatiu, com a consiliari de comunitats cristianes, o com a superior dels Jesuïtes de Catalunya, càrrec que va ocupar entre 1995 i 2001. Sobretot fruit d'aquesta experiència, ha publicat diversos llibres, entre ells, “Cada dia”, “Meditacions per a una parella”, “La militància cristiana”, “Una nit”, “Desafiados por la realidad”, “La recuperació de les paraules”, “Senyor que hi vegi” o "La pregària virtual", un recull de les pregàries que, des de fa 12 anys, va començar a enviar a través del correu electrònic a una colla d'amics i amigues. Són textos senzills i breus, que parlen sobretot de la vida quotidiana i que es publiquen també al web www.pregaria.cat

Data de la notícia: 
22 de Octubre de 2014

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net