Les escoles jesuïtes de Catalunya celebren el dia de Sant Ignasi

Cartell del Dia de Sant Ignasi

Avui dimarts 13 de març les escoles de la xarxa Jesuïtes Educació celebren el dia de Sant Ignasi, una jornada en què els centres educatius de la Companyia de Jesús a Catalunya aprofiten per aprofundir en el coneixement de la figura d'Ignasi de Loiola i la tasca dels jesuïtes. Aquesta diada se celebra cada any a l'entorn de la data de l'aniversari de la canonització d'Ignasi de Loiola, el 12 de març. Enguany arriba a la seva vuitena edició i es consolida com a festa de la comunitat educativa, alumnes, educadors i famílies. 

Durant tot el dia l'alumnat participa a diferents activitats de tot tipus sota el lema "No necessitem una raó per ajudar els altres, perquè en tenim milions". Jesuïtes Educació posa l'accent, en aquesta jornada, en l'agraïment, que s'adreça a tots els jesuïtes que arreu del món treballen a favor dels infants i joves, a totes les persones que des de les escoles acompanyen nens i nenes a construir i aconseguir els seus somnis, a les famílies que conien en les escoles jesuïtes i als infants i joves que fan camí als nostres centres. 

El programa del dia de Sant Ignasi inclou activitats adaptades a cada edat. Així, per exemple, per als més petits hi ha jocs, xocolatada, tallers o titelles. Els més grans participen en gimcanes i xerrades a través de les quals poden conèixer el testimoni d'alguns jesuïtes i el treball de la Companyia de Jesús en diferents àmbits. Alguns dels grups fan una sortida a Verdú, poble natal del sant jesuïta català Pere Claver. 

Podeu veure un recull d'imatges i de les activitats que es realitzen durant el dia a les escoles a #DiadeSantIgnasi

Taula rodona sobre política i espiritualitat, a partir de les Cartes espirituals de sant Ignasi de Loiola

D'altra banda, també en el marc de la setmana ignasiana, la Companyia de Jesús a Catalunya organitza demà dimecres 14 de març una taula rodona sobre política i espiritualitat, que tindrà lloc a la seu dels Jesuïtes de Catalunya, al carrer Roger de Llúria, 13 de Barcelona a partir de les 19:00h.

Es tracta d'un diàleg que sorgeix a partir de la recent publicació de les Cartes espirituals de sant Ignasi de Loiola traduïdes al català pel P. Joan Ribalta SJ. En aquest text se'ns presenta un Ignasi atent a les diverses persones i als contextos, que mira d'aplicar el carisma rebut en les situacions més diverses. "La lectura atenta d'aquestes cartes mostren una força i una actualitat inesperades", escriu el delegat dels jesuïtes a Cataluna, Llorenç Puig, en el pròleg.

Serà doncs, una oportunitat de trobada per a la família ignasiana a Catalunya, en el marc celebratiu de la setmana ignasiana, i amb la proposta d'acostar-nos a una de les vessants de la biografia de sant Ignasi potser menys coneguda entre nosaltres quan ja a Roma, ha d'atendre situacions sovint ben complexes que se li plantejen i ha de cercar resposta per a cadascuna d'elles.

Data de la notícia: 
13 de Març de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net