L'Església de la Mare de Déu de Bellvitge va acollir la trobada diocesana de la Jornada Mundial dels Migrants

Celebració de l'Eucaristia a l'Església de la Mare de Déu de Bellvitge

El passat diumenge 27 de gener, l'Església de la Mare de Déu de Bellvitge va acollir la trobada diocesana amb motiu de la Jornada Mundial dels Migrants. El P. Josep Miquel Esteban, jesuïta i rector de la parròquia, va presidir l'Eucaristia, que va ser concelebrada per Mn. Avelino Sápida, rector de la parròquia filipina de la Inmaculada Concepción y San Lorenzo Ruiz i Mn. Josep M. Jubany, delegat de Pastoral Social de l'Arquebisbat de Barcelona. També assistí el P. Bien, convidat per la diòcesi per fer-se càrrec de la comunitat xinesa.

Cristians i cristianes de Bellvitge van compartir aquesta celebració amb cristians d'origen xinès, ucraïnès, filipí, senegalès, guineà, equatorià, cubà i d'altres països dels cinc continents. Visualitzar aquesta diversitat fa evident, com explica Santi Torres, de la Fundació Migra Studium, que "les migracions no només han canviat el panorama religiós de la nostra societat, sinó que també aquesta diversitat s'ha traslladat al si de la comunitat catòlica de la diòcesi". En aquest línia ha començat a treballar el col.lectiu "Caminem junts en la diversitat", format per persones i comunitats vinculades a la pastoral social de l'Arquebisbat de Barcelona i que treballen en l'àmbit de la immigració. 

Després de l'Eucaristia es va presentar la tasca que realitza la La Vinya, fundació social de les parròquies de Bellvitge, que treballa en projectes de reforç escolar, banc d'aliments o suport a gent gran, entre d'altres. La trobada també va comptar amb una representació de teatre, una pregària i la visita a l'Ermita de la Mare de Déu de Bellvitge.

Més informació al web de Càritas de Barcelona.

Data de la notícia: 
01 de Febrer de 2013

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net