"Llenties Solidàries" amb la Fundació Carles Blanch-Centre Sant Jaume

El 12 de març tindrà lloc el sopar "Llenties Solidàries"

L'any 1995 se celebrava el centenari de la ubicació del Col·legi Sant Ignasi a la vila de Sarrià. En aquell moment, la comunitat educativa del centre va decidir constituir la Fundació Carles Blanch, en memòria de Carles Blanch i Xiró, sarrianenc, antic alumne, jesuïta que fou director de l'escola i que va aportar una nova visió del Col·legi, impregnada de sentit social. La Fundació va néixer per impulsar iniciatives educatives adreçades a la infància en risc d'exclusió social i la seva acció es va concretar en el Centre Sant Jaume, situat al carrer Tortosa de Badalona, que va iniciar les seves activitats l'any 1996.

Aquesta institució forma part del Sector Social de la Companyia de Jesús i, a través de la seva acció, respòn a una de les prioritats d'aquest sector: la infància en risc. El Centre atén a infants i joves en situació de risc d'exclusió social, a través de reforç escolar, activitats de lleure, treball amb adolescents amb absentisme escolar o orientació i inserció laboral, entre d'altres. Convençuts de la importància de l'educació per a prevenir i trencar el cercle de l'exclusió, els professionals i voluntaris del centre acompanyen els infants i les seves famílies en els processos socioeducatius necessaris per tal que puguin transformar la seva realitat i el seu entorn. 

Compta amb un centre de dia en el que, en horari de tarda, s'acull infants i joves de 5 a 16 amb els que es realitzen activitats de reforç escolar, tutories, espai de joc,... treballant de forma individualitzada. També es treballa en l'àmbit de l'absentisme escolar, en col·laboració amb diversos centres educatius i institucions d'atenció a la infància. A través de diverses accions de suport a l'escolarització, s'intenta prevenir i reduir l'absentisme, treballant tant amb els alumnes com amb les famílies. En els casos d'alumnes que, per diversos motius, tenen dificultats per seguir amb l'escolaritat normalitzada i han arribat a una situació d'absentisme crònic, se'ls ofereix un espai de formació integral on puguin desenvolupar les seves capacitats. El Centre Sant Jaume també té un programa d'orientació i inserció laboral per a joves de 16 a 20 anys.

Tercer sopar Llenties solidàries 

Per donar suport a la Fundació Carles Blanch-Centre Sant Jaume, el proper dijous 12 de març tindrà lloc una nova edició del Sopar Llenties Solidàries a l'escola Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi. Tots els beneficis del sopar es destinaran íntegrament a finançar els projectes del centre. Es pot confirmar assistència i col·laborar a www.llentiessolidaries.com.

I si voleu conèixer millor l'activitat del centre Sant Jaume de la Fundació Carles Blanch podeu visitar http://fcb.fje.edu/.

Data de la notícia: 
08 de Març de 2015

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net