Memòria 2018 de la campanya Hospitalitat

La campanya presenta la memòria de les activitats realitzades el darrer any

L’any 2018 ha estat de nou un període de construcció i promoció d’una cultura de solidaritat i hospitalitat. Inspirats pels quatre verbs del Papa Francesc per a les persones migrants i refugiades –acollir, promoure, protegir i integrar-, hem caminat per tercer any en la lluita per la justícia social, l’acollida i la inclusió d’aquestes persones, des de l’experiència de les obres jesuïtes als diferents àmbits d’actuació (cooperació, acollida, sensibilització i incidència).

La campanya Hospitalitat és una iniciativa impulsada per les organitzacions del sector social de la Companyia de Jesús a Espanya, per transmetre una cultura d'acollida, inclusió i solidaritat amb les persones que s'han vist forçades a migrar i buscar protecció a països occidental. 

Fer memòria del viscut i treballat és la millor manera de prendre forces per seguir defensant unes polítiques europees i nacionals que garanteixin i respectin els drets humans fonamentals; i per seguir generant una cultura de l’Hospitalitat en la nostra societat.

Per aquest motiu, la campanya fa pública la seva Memòria Anual d’Hospitalitat 2018, un any en què hem acollit a més de 280 persones en més de 50 iniciatives; hem acompanyat a més de 3.300 persones en processos de integració social i hem celebrat prop de 300 actes públics de sensibilització i incidència en més de 45 llocs del territori.

Un aspecte a posar de relleu és que el nombre de persones que s'han sumat a acollir i acompanyar, fins i tot obrint les portes de casa seva i oferint una llar, no ha paret de créixer, cosa que ha permès augmentar el nombre de persones acollides. 

A banda del treball a casa nostra, la campanya Hospitalitat promou també projectes de cooperació internacional, defensant els drets de la població refugiada a diferents llocs del món. D'aquesta manera s'ha col·laborat en projectes educatius per a població refugiada a Sudan del Sud, al Líban o a la R.D.Congo, així com en activitats d'ajuda humanitària a la frontera sud de Nador. 

El treball realitzat posa de manifest que ens trobem en un context global cada vegada més restrictiu amb els drets de les persones migrants i refugiades, cosa que fa necessari seguir reivindicant que necessitem bastir ponts que ens uneixen a les diferents cultures, en lloc d'aixecar murs que ens separen. 

Descarregueu la Memòria en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
26 de Març de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net