Més de 200 joves participen aquest any a la Pasqua Jove de Raimat

Van aplegar-se sota el lema "vine i veruàs".

De vegades et conviden a un lloc i potser no acabes de saber ben bé perquè, però t'hi llences. Tot i no saber, tot i no conèixer, tot i la feina pendent que tens a mig fer, o l'enyorança de ser fora de casa. Algú et diu "vine i veuràs" i tu, carregant-te la motxilla a l’esquena, acceptes i hi vas.

Doncs justament amb aquesta invitació (Vine i veuràs) més de 200 joves van arribar a Raimat per participar a la Pasqua Jove que organitza la Pastoral de Joves de la Companyia de Jesús a l'escola Claver. D’aquests, més d’una trentena hi arribaren per viure la Pasqua des del servei, com a monitors, acompanyants, o facilitadors de la música, la creativitat, la logística o la litúrgia.

Des de 4t d'ESO, fins al grup de Taller Bíblic, passant pels grups MAG+S, ha estat una pasqua de joves acompanyada per joves. Tres dies d'estar vora la creu i viure el tríduum pasqual amb respecte, amor i, que no falti, un toc d'humor, gràcies a l'equip de creatius. I quan aquest lloc, al que t'havien convidat, t'ha remogut o quan la seva música t’ha emocionat i no fas més que taral·larejar el que senties o quan les persones amb qui t’has trobat no et deixen indiferent, tornes pensant: molt bé, d'acord, i ara què? 

Els organitzadors de la Pasqua Jove reinvindiquen "que la pasqua vingui a quedar-se, que no siguin tan sols uns dies de pas, o el regust d'un record que ens ha sacsejat", perquè "ara, avui, aquí visquem l'alegria del ressuscitat, que la Pasqua ens faci veure com si totes les coses fossin noves que ens empenyi a dir cada cop que ens sentim cridats per un vine i veuràs".

Espai familiar a la Pasqua de Raimat

I els qui van ser joves participants o monitors a les primeres edicions de la Pasqua Jove han tingut ara l'oportunitat de tornar-hi, en família. Aquesta setzena Pasqua Jove Claver‐Magis ha comptat amb l’acollida de sis famílies, dotze adults i quinze infants, de la Comunitat d’Espai Ignasià, ubicada al Casal Loiola.

Per tal de garantir les dinàmiques pròpies de les diferents franges d’edat, la pasqua familiar s’ha desenvolupat de forma independent. Les activitats i les celebracions dels oficis del tridu pasqual han comptat amb espais i acompanyament específics, mentre s’ha aprofitat la infraestructura de la Pasqua Jove per tal de facilitar l’allotjament i els serveis.

D’entre les activitats dutes a terme es pot destacar l’excursió a l’ermita de Sant Josep, que va ser restaurada per un dels tallers Magis durant els dies previs a les Jornades Mundials de Joventut de 2011 dirigit pel difunt Marc Vilarassau sj; les activitats catequètiques dissenyades per la professora del Col∙legi Sant Ignasi‐Sarrià, Sara Galceran; o el material de recés de setmana santa per als adults elaborat per Dario Mollà sj. L’experiència ofereix complementarietat i continuïtat generacional en aquest espai obert de la família ignasiana.

Data de la notícia: 
01 de Maig de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net