Migra Studium demana clausurar el CIE davant l'excepcionalitat actual

Foto de Sol Quiñonez, de la concentració davant el CIE de Barcelona el passat mes de gener

Davant la situació d'excepcionalitat que vivim per la pandèmia per la COVID-19, Migra Studium, entitat del sector social de la Companyia de Jesús, en un comunicat conjunt amb Tanquem els CIE, Irídia i SOS Racisme, ha demanat la clausura immediata del CIE de la Zona Franca de Barcelona i l'alliberament de les persones que hi estan internades. 

"Davant la impossibilitat d'executar les expulsions als països d'origen, mantenir les persones internades al CIE és inútil, injust, il·legítim i totalment injustificat", denuncien les entitats. 

Així mateix demanen al Servei d’Epidemiologia de la Gerència de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya que vetlli per garantir que dins el CIE s’han seguit i s’estan aplicant les mesures preventives adequades i necessàries i els protocols acordats en relació amb l’excepcional situació de pandèmia que viu el país.

El Servei Jesuïta a Migrants també demana mesures per garantir els drets

També en aquesta línia de preocupació per la situació actual, aquest dimecres, el Servei Jesuïta a Migrants (SJM), xarxa que aplega les entitats del sector social de la Companyia de Jesús que treballen en l'àmbit de les migracions a Espanya, ha demanat en un comunicat que, davant la situació d'excepcionalitat actual, es dictin mesures per garantir els drets a tots els Centres d'Internament d'Estrangers, alliberant a les persones internades que no poden ser expulsades i oferint alternatives de protecció. 

Segons l'SJM la situació derivada de l'emergència sanitaria de la COVID-19 ha fet empitjorar les condicions als CIE, amb restricció a l'accés de les ONG i falta d'informació als interns sobre mesures de seguretat per evitar la propagació del virus, cosa que ha fet augmentar la tensió dins dels centres. 

Una vegada més, i encara més en la situació actual, l'SJM reclama el tancament dels CIE i la necessitat de trobar alternatives que garanteixin els drets humans. 

 

Data de la notícia: 
19 de Març de 2020

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net