Migra Studium posa en marxa la campanya "Som a prop"

L'entitat vol seguir a prop de les persones, malgrat la distància física

Migra Studium, entitat social de la Companyia de Jesús que treballa donant suport a persones migrants i refugiades ha posat en marxa la campanya "Som a prop" per seguir acompanyant les persones migrants més vulnerables i donar resposta a les noves necessitats derivades de l'impacte del coronavirus. 

L'entitat adverteix que, malgrat que el coronavirus ens afecta per igual a tots i totes, l’impacte que té aquesta crisi sanitària a les nostres vides és molt diferent. "Les pors, les pèrdues i el patiment no arriben a tothom per igual" perquè no són iguals "la nostra xarxa de relacions, la nostra llar, els recursos econòmics dels que disposem per subsistir si ens quedem sense ingressos, la nostra possibilitat d’accés a ajudes…". 

La manera de treballar de totes les entitats socials, i també la de Migra Studium, ha canviat des de que va començar el confinament, ja que les activitats presencials s'han hagut d'aturar i cal acompanyar a les persones des de la distància física.

És per això que l'entitat ha transformat els seus projectes, per tal de continuar mantenint contacte amb un seguiment individual de les persones, fent atenció telefònica per a l'orientació social i jurídica, oferint formació i espais de trobada online, recursos educatius i de lleure per a joves i famílies. Cal destacar també que la xarxa d'hospitalitat, amb l'acolliment de persones migrants i refugides en famílies, es manté activa. 

Per tot això, Migra Studium ha engegat aquests dies una campanya de captació de fons sota el lema "Davant la incertesa, som a prop", insistint en la necessitat de, malgrat la distància física que hem de mantenir, seguir treballant "amb la mateixa intensitat, caliu i tendresa que quan ens donem les mans".

Podeu col·laborar amb la campanya en aquest enllaç: https://somaprop.migrastudium.org/

Data de la notícia: 
23 de Abril de 2020

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net