Mirar amb agraïment, desig, ambició i confiança

Equips de les organitzacions del sector social

Uns 80 treballadors i treballadores de les organitzacions que formen part del sector social de la Companyia de Jesús a la Plataforma Apostòlica de Catalunya es van reunir el passat 16 de setembre a la tradicional trobada d'equips.
 
La Fundació la Vinya, situada als barris de Bellvitge i el Gornal de l'Hospitalet del Llobregat, va acollir en els seus locals a un grup que cada any és més nombrós.
 
El delegat del sector social, Luis Arancibia, va iniciar la jornada animant a tenir cura de l'espiritualitat que ens alimenta, a cuidar-nos com equips i a tenir una mirada amb "agraïment, desig, ambició i confiança".
 
La formació ha comptat, en aquesta ocasió, amb una novetat. Els 10 tallers que s'han realitzat simultàniament estaven impartits per persones dels mateixos equips. D'aquesta manera es posa en valor els coneixements i les pràctiques professionals alhora que s'augmenten els espais de coneixement mutu i intercanvi entre els diferents equips de les organitzacions. Els tallers van tractar sobre diferents qüestions com el món penitenciari, la gestió del voluntariat, la llei d'estrangeria, el treball per projectes, el teatre com a eina d'educació emocional, la incidència o la interculturalitat.
 
La trobada va acabar amb l'enviament en missió per part del delegat de la Plataforma, Llorenç Puig, precedit per la intervenció de Dani Villanueva SJ, que va destacar "la força del treball en xarxa en el sector social a Catalunya".
 
Les organitzacions que formen part del sector social i que treballen en l'àmbit de la Plataforma Apostòlica de Catalunya són el Centre Sant Jaume i la Fundació Salut Alta a Badalona; Arrels Sant Ignasi a Lleida; la Fundació La Vinya a l'Hospitalet de Llobregat; i Migra Studium, Cristianisme i Justícia i Entreculturas a Barcelona.
 
Data de la notícia: 
27 de Setembre de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net