Missió compartida, un camí de trobada entre el laicat i la vida religiosa

Foto: CONFER

El Provincial de la Companyia de Jesús a Espanya, Franciso José Ruiz SJ ha parlat de les relacions entre el laicat i la vida religiosa, en el marc de la XIX Assemblea General de CONFER, que s'ha celebrat a Madrid durant el mes de novembre.

Francisco José Ruiz SJ ha apostat clarament per la missió compartida amb el laicat i ha destacat la importància que les Congregacions Religioses comparteixin la missió amb els laics, de manera que aquesta sigui un lloc d'encontre. El P. Ruiz ha exposat dues tesis "discutibles, però plausibles": primer, que s'estan fent passos cap a la confluència apostòlica, ja que la missió s'està convertint el lloc de trobada entre laics i membres de la vida religiosa, i segon, que s'està avançant cap a l'especificitat apostòlica, és a dir, articular l'aportació específica que poden fer tant el laicat com la vida religiosa. Segons el jesuïta, la col.laboració dels laics amb les institucions religioses ha passat de ser un recurs professionals a integrar-se en la missió. 

D'aquesta manera, segons el ponent, s'està produïnt la "descoberta d'un nosaltres apostòlic una mica inèdit", en el que "la iniciativa i el protagonisme hauran de ser assumits per tots els agents eclesials, tots els batejats". El Provincial dels Jesuïtes a Espanya considera que és necessari desplegar aquesta col·laboració."No és necessitat de segon ordre", afirma, "és necessitat vital, ja que en col·laboració, la missió no és només més productiva, sinó que és més missió". 

Data de la notícia: 
24 de Novembre de 2012
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net