NOTA DE PREMSA: L'Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer presenta un nou Màster en Espiritualitat Transcultural

Es realitzarà simultàniament des de quatre seus: Barcelona, Madrid, Bilbao i Àvila

L’Institut Universitari de Salut Mental Fundació Vidal i Barraquer, de la URL, presenta el nou Màster en ESPIRITUALITAT TRANSCULTURAL. La saviesa de les religions des de la  psicologia, la neurociència i les ciències.  Es tracta d’un Màster organitzat per l’Institut Universitari de Salut Mental de la Fundació Vidal i Barraquer- URL, que es farà en tot l’àmbit de l’estat espanyol, juntament amb la Universidad Pontifícia Comillas -Cátedra de Tecnología,  Ciencia y Religión-, la Universidad de Deusto, la Universidad de la Mística d’Àvila (CITES)  i l’Escola Universitària d'Infermeria Sant Joan de Déu.

El seu objectiu és oferir una reflexió interdisciplinària sobre les aportacions actuals de diverses ciències envers la realitat en relació amb els itineraris espirituals i les diferents religions. Els directors són el Dr. Jordi Font, psiquiatra i psicoterapeuta, i Francesc Grané, doctor en Comunicació i Humanitats, coordinador dels continguts de psicologia i espiritualitat de la Fundació Vidal i Barraquer. La característica més important d’aquest Màster és que es duran a terme pràctiques, a través de la immersió en períodes d’una a quatre setmanes, en comunitats religioses o laiques que tenen com a eix vertebrador de la vida quotidiana l’experiència espiritual, tant en l’àmbit català o espanyol com en l’àmbit internacional, oferint una xarxa de comunitats religioses on els estudiants podran ser acollits per observar i analitzar l’experiència que s’hi viu. El Màster ofereix un seguit de convalidacions amb estudiants provinents de titulacions diverses. El Màster comptarà amb professors especialistes reconeguts i de referència.

Jordi Font i Rodon, jesuïta i codirector del Màster, és referència en l’estudi de l’experiència religiosa i l’espiritualitat des de l’àmbit de la psicologia, la psiquiatria i la neurociència. És llicenciat en Humanitats, Filosofia i Teologia, Doctor en Medicina, especialitat en psiquiatria i neurobiologia. Fundador de l’Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer, és molt reconegut dins del món de la psicoanàlisi, destacant el fet que va ser dels primers religiosos que va passar pel treball de l’autoconeixement profund que dóna aquesta disciplina, en un moment en què parlar de religió en el món psicoanalític no es considerava una mostra de bona informació científica, i la postura de l'Església Catòlica no era tampoc massa favorable respecte a la psicoanàlisi.

La seva vocació a la medicina va lligada a la voluntat d’aprofundir en el coneixement de la persona en tota la seva complexitat i per això també s’ha interessat per la reflexió sobre la pràctica humana de la medicina i en l’acompanyament personal. Junt amb el Dr. Jordi Gol va participar el 1976 en l’elaboració de la definició de salut que ha estat referència mundial.

Ha rebut diversos reconeixements com la Creu de Sant Jordi (2003), el Premi Jordi Gol de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (1989), la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic (2003).
 
Més informació: Entrevista a Jordi Font a la revista “Temas de Psicoanalisis”

Contacte premsa: tel. 686 54 12 95    
Coordinació Màster: tel. 626 98 13 08 - docencia@fvb.cat

Data de la notícia: 
24/05/2012
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net