NOTA DE PREMSA: L'IQS acull el Fòrum "Tecnologia i empresa per a un món sostenible"

Imatge de l'anterior trobada de l'IAJBS

Del 22 al 25 de juliol es celebra a Barcelona la divuitena edició de l'Annual World Forum de la IAJBS (International Association of Jesuit Business Schools), que porta per títol "Tecnologia i empresa per a un món sostenible".

El Fòrum, que tindrà lloc a l'IQS, aplegarà representants de més de cinquanta escoles de negocis de la Companyia de Jesús d'arreu del món. Al llarg de la trobada s'abordaran qüestions com l'empresa i el medi ambient, les reformes que cal fer en el sistema econòmic per fer-lo més just i més humà, i la cooperació econòmica i tecnològica entre països.

La conferència inaugural, el diumenge 22 de juliol, serà a càrrec del P. Michael Garanzzini, SJ, delegat de la Companyia de Jesús per a l'Educació Superior. Dilluns i dimarts, a banda de les sessions de comunicacions, hi haurà quatre conferències plenàries, pronunciades pel Dr. Gaël Giraud SJ (Universitat de París, Sorbona I), el Dr. Mariano Marzo (Universitat de Barcelona), el Sr. Víctor Grau (MIT) i la Dra. Adela Cortina (Universitat de València).

El Dr. Gaël Giraud exposarà les propostes que ell, juntament amb altres economistes, han pensat per reformar el sistema econòmic, i que han estat presentades en el llibre de gran impacte publicat a França 20 propositions pour réformer le capitalisme.

El Dr. Mariano Marzo parlarà sobre la situació energètica mundial, en especial sobre els combustibles fòssils, i les conseqüències d'aquesta situació sobre l'economia. El professor Víctor Grau explicarà la seva experiència com a membre del D-Lab del MIT, un centre de cooperació tecnològica amb països en vies de desenvolupament. Finalment, la Dra. Adela Cortina presentarà una ponència sobre les bases ètiques en què caldria fonamentar el desenvolupament i l'economia perquè esdevinguin font de progrés humà.

El 18è Fòrum de la IAJBS ha estat organitzat per IQS en col·laboració amb la Universidad de Deusto, la Universidad Pontificia de Comillas, ESADE i la Universidad Loyola Andalucía. Donada la importància que té aquest fòrum per a les escoles de negocis de la Companyia de Jesús, i l'arrelament que tradicionalment han tingut al nostre país les institucions d'ensenyament superior dels jesuïtes, resulta del més alt interès donar a conèixer a tota la societat catalana aquest Fòrum Internacional que reuneix totes les escoles de negocis que els jesuïtes sostenen arreu del món.

Vegeu nota de premsa al web de l'IQS

Data de la notícia: 
13/07/2012

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net