NOTA DE PREMSA: Sang al mòbil: el coltan i el conflicte de la RD Congo

El proper dilluns 4 de febrer, dins del cicle “Els dilluns dels Drets Humans” que organitzen conjuntament Justícia i Pau i Cristianisme i Justícia, tindrà lloc la taula rodona: “Sang al mòbil: el coltan i el conflicte de la RD Congo”.

Cinc milions de víctimes mortals. Aquesta és la xifra esfereïdora que, segons algunes organitzacions humanitàries, ha provocat des de l’any 1996 el conflicte bèl•lic que sacseja l’est de la República Democràtica del Congo. A aquesta dada cal sumar-hi les constants violacions de drets humans sobre la població, especialment els abusos sexuals a les dones. En aquest context, el paper del coltan, un mineral utilitzat en la fabricació d’aparells tecnològics com ara els mòbils i que es concentra en la seva majoria en aquesta regió, ha contribuït a alimentar el conflicte. Diverses empreses de telefonia mòbil han estat denunciades per la seva responsabilitat en aquesta realitat. Quin és realment l’impacte del coltan en aquest conflicte? Quines empreses i actors estan involucrats? Quina és la nostra responsabilitat i quines accions internacionals s’han posat en marxa per posar fi a aquest problema?

Ponents:
Miquel Àngel Prieto, membre de Justícia i Pau i de la Xarxa d’Entitats per la R.D.Congo. Des de 1998 investiga i col•labora en accions humanitàries i de defensa dels drets humans a la regió dels Grans Llacs de l’Àfrica Central.
Óscar Mateos, responsable de l’Àrea Social del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia, i professor de Cooperació internacional al desenvolupament a la Facultat d’Educació i Treball Social Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull).

Dia: dilluns, 4 de febrer
Hora: 19 h
Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona)
Entrada lliure
Organitza: Cristianisme i Justícia, i Justícia i Pau (en el marc del cicle de conferències Els Dilluns dels Drets Humans)

Podreu seguir l’acte en directe aquí i a les xarxes a #CongoDDHH

Data de la notícia: 
31/01/2013

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net