Novetats a la direcció de La Vinya i Migra Studium

Xavier Loza i María del Carmen de la Fuente

María del Carmen de la Fuente i Xavier Loza seran els directors de la Fundació Migra Studium i de la Fundació La Vinya, respectivament. Totes dues institucions formen part del Sector Social de la Companyia de Jesús. Els nomenaments han estat aprovats recentment pels patronats d'aquestes fundacions, tot i que els nous directors no s'incorporaran al càrrec fins a finals d'aquest curs.

María del Carmen de la Fuente (Barcelona, 1975) és llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster en Direcció i Gestió d'entitats no lucratives (ESADE). Durant els últims 10 anys ha estat la directora de la Fundació La Vinya i també és coordinadora de la Comissió de Formació del Sector Social de la Companyia de Jesús a Espanya. Prendrà ara el relleu del jesuïta Luís Muñoz a la direcció de Migra Studium, institució ubicada a Barcelona que treballa en l'àmbit de les migracions a través de diferents projectes, com l'acollida lingüística per a persones immigrants, la formació laboral, el reforç escolar per a infància en risc d'exclusió, el diàleg entre religions o el grup de visites al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona, entre altres. Migra Studium forma part de la xarxa d'institucions del Servei Jesuïta a Migrants (SJM-E).

Per la seva banda, la direcció de la Fundació La Vinya serà ocupada per Xavier Loza (Barcelona, 1984), que ja estava treballant en aquest centre des de l'any 2010 com a responsable de les activitats d'infància i membre de l'equip directiu. Loza és llicenciat en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Màster en Direcció i Gestió d'entitats no lucratives (ESADE). Als barris de Bellvitge i El Gornal de la ciutat de L'Hospitalet del Llobregat, la Vinya treballa per atendre a persones en risc social. Una de les seves activitats principals és l'atenció a la infància a través del reforç escolar i les activitats d'educació en el lleure, com l'esplai o les colònies d'estiu. El centre compta amb un programa d'atenció i acompanyament a persones grans, així com tallers d'alfabetizació i formatius. D'altra banda, també disposa d'un equip de voluntaris i voluntàries que atenen a persones del barri privades de llibertat, a través de visites periòdiques a centre penitenciaris. La Fundació La Vinya també porta a terme un programa de distribució d'aliments, amb el que atén a unes 450 famílies.

Data de la notícia: 
08 de Abril de 2015

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net