Reconeixement al P. Robert Pascual pel seu servei a la parròquia de Sant Josep Obrer de Torreforta

Celebració a la parròquia, presidida per l'Arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas

El passat dissabte 21 de setembre a la parròquia de Torreforta es va celebrar una Eucaristia d’agraïment del P. Robert Pascual, que durant els darrers 9 anys ha estat rector d’aquesta parròquia, tot i que ja hi havia estat treballant des de 1995.

La celebració la va presidir l’Arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas i va comptar amb la participación del delegat dels Jesuïtes a Catalunya, el P. Llorenç Puig i el mateix P. Robert Pasqual, a més d’altres companys jesuïtes i sacerdots vinculats a aquesta parròquia.

Mons. Planellas va celebrar els 50 anys de ministeri sacerdotal del P. Robert Pascual, que es van cumplir el passat mes i juny, i va recordar que ha exercit aquest servei durant molts anys en aquesta parròquia del barri de Torreforta de Tarragona.

Nascut a Barcelona, el P. Robert Pascual es va ordenar sacerdot a la Basílica de Santa Maria del Mar i va treballar a Rubí i a l’Hospitalet de Llobregat fins que l’any 1995 va ser destinat a Tarragona, per a col·laborar a la parròquia de Sant Josep Obrer de Tarragona, servei que ha combinat amb l’atenció a altres comunitats i parròquies.

L’arquebisbe de Tarragona, fent-se ressò del sentiment de tota la comunitat, va transmetre al jesuïta “el nostre més profund reconeixement per la seva identitat de pastor, de pare i amic…, procurant anunciar l’Evangeli amb la propia vida” i va voler remarcar la “petjada de compromís, comprensió i suport” que deixa.

En la seva homilia va reconèixer l’esforç del P. Robert Pascual d’estar sempre en constant missió i fer sentir a tots la necessitat de fer realitat el projecte de Déu. “Un reconeixement”, va dir Mons. Planellas, “pel seu esforç a l’hora d’obrir camins a Jesucrist nmig de la nostra societat, amb constant diàleg i anunci, convertint l’Evangeli en Bona Notícia per a tot ésser humà i per a tota realitat humana”.

Amb el comiat del P. Robert Pascual, prenen el relleu en el servei a la parròquia dos sacerdots diocesans, Mn. Agustí Ayats i Mn. Jordi Díaz, i acaba el servei que la Companyia de Jesús ha tingut al llarg dels últims 55 anys en aquesta comunitat parroquial. Hi va fer referència al final de la celebració el delegat dels jesuïtes a Catalunya, Llorenç Puig, que tot i lamentar que els jesuïtes no puguin seguir a la parròquia, va mirar amb agraïment tots aquests anys, reconeixent la tasca de més d'una trentena de jesuïtes que al llarg d'aquests anys han col·laborat a Sant Josep Obrer de Torreforta. Una nova etapa, doncs, per la parròquia, que tot i aquest comiat, s'enceta amb una mirada cap al futur il·lusionada i confiada.

Data de la notícia: 
30 de Setembre de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net