Trobada de voluntariat del sector social de la Companyia de Jesús

El jesuïta Alberto Ares amb els assistents a la trobada

El passat dissabte va tenir lloc a Bellvitge la segona trobada de voluntariat de les entitats que formen part del sector social dels Jesuïtes a Catalunya. L'encontre ha permès compartir a voluntaris i professionals de les organitzacions la realitat que viuen en contacte amb les situacions de pobresa i exclusió, així com la marxa dels diversos projectes que realitzen en l'àmbit de les migracions, la infància, el quart món i l'exclusió social.

La jornada va comptar amb la participació del jesuïta Alberto Ares, responsable del Sector Social a la Província d'Espanya de la Companyia de Jesús. Ares va apuntar la necessitat de potenciar el treball en xarxa i d'obrir projectes relacionats amb l'ecologia, una de les àrees en què la Companyia de Jesús vol treballar més activament. El jesuïta també va apuntar la importància de formar agents de transformació social i fer-se presents en la incidència pública.

Per la seva banda, Santi Thió i Maria Lluïsa Gironés, membres de l’Associació Àkan que treballa a Girona acompanyant persones migrants, van exposar la seva experiència personal i la tasca que realitza l'entitat. Geronès va parlar de la transformació interna que representa acompanyar a persones que han passat per situacions traumàtica. "Genera necessitat d’entendre's a un mateix i a l'altre", va dir. L’Associació Àkan ha acollit “persones sense habitatge, indocumentades, sense recursos, que no saben llegir o escriure, que han vist abusos, que vénen d’altres països o que no tenen els codis per fer-se entendre aquí... acompanyar-los suposa una transformació interna”.

La jornada va generar espai que afavoreix el coneixement mutu entre els voluntaris. Els assistents valoren positivament les eines i idees que els permeten, posteriorment, reflexionar sobre les accions que es porten a terme a cada entitat.

Data de la notícia: 
28 de Gener de 2015

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net