Un projecte d'IQS i l'Hospital de Bellvitge rep finançament de la Fundació la Marató

Foto: Web IQS, grup dels projectes finançats per La Marató 2011

La Fundació La Marató de TV3 ha atorgat 299.221€ dels fons recaptats en La Marató de 2011 a un projecte de recerca en el qual col·laboren conjuntament els equips del Dr. Carlos Eduardo Semino, del Departament de Bioenginyeria IQS, i del Dr. Eduard Montanya, del Grup de Recerca en Diabetis i Metabolisme del Servei d'Endicronologia i Nutrició de l'Hospital Universitari de Bellvitge.

El projecte, que té una durada de tres anys, proposa l'expansió i rediferenciació de cèl·lules beta pancreàtiques cultivades en nanofibres de pèptids autoassemblables per al trasplantament de cèl·lules productores d'insulina a la diabetis. La partida econòmica que correspon a la recerca d'IQS és de 110.787,50€.

L'acte de lliurament de les ajudes va tenir lloc el dilluns 5 de novembre, en un solemne acte acadèmic, a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona, conduït pels periodistes Xavi Coral i Espartac Peran, presentadors de l’edició del 2011 de La Marató de TV3. Hi van participar el conseller de Salut, Boi Ruiz; el rector de la UB, Dídac Ramírez, i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Brauli Duart.

Cal destacar que a l'edició de la Marató de 2011, dedicada a la regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits, s'hi van presentar 209 projectes, que van ser avaluats per 105 experts d'àmbit internacional especialistes en aquesta matèria, en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància. La gestió de l'avaluació la va dur a terme l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut, del Departament de Salut.

Finalment, el Patronat va acordar distribuir 8 milions d'euros entre els 29 projectes de recerca biomèdica d'excel·lència, d'acord amb la proposta de la Comissió Assessora Científica de la Fundació La Marató de TV3.

IQS és un centre universitari que forma part d'UNIJES, centres vinculats a la Companyia de Jesús. Amb 107 anys d'experiència docent, IQS és una institució de referència dins del panorama acadèmic i científic nacional i internacional. Està integrat en la Universitat Ramon Llull, de la qual és membre fundador. 

Data de la notícia: 
10 de Novembre de 2012

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net