50 anys al barri de Bellvitge

Celebració a la parròquia de la Mare de Déu de Bellvitge

Al llarg d'aquest curs se celebra el 50è aniversari de la presència de la Companyia de Jesús al barri de Bellvitge de L'Hospitalet de Llobregat.

Era l'any 1968 quan un grup de jesuïtes junt amb un grup de joves i diverses religioses es van instal·lar al barri de Bellvitge i van començar a implicar-se en la vida del barri, treballant i convivint amb els veïns, promovent iniciatives socio-educatives, treballant en la construcció i compromesos amb les persones més desfavorides, etc. Feia només quatre anys que s'havia iniciat la construcció del polígon de Bellvitge i els primers blocs d'habitatges, per acollir les persones que venien a buscar feina a les fàbriques del cinturó industrial de Barcelona. 

Són anys històrics per al barri de Bellvitge que estan lligats al nom de jesuïtes com Pepe Ituarte, Anton Raventós, Ignasi Velasco, Josep M. Giol, Germán Aute, Josep Vives,... i molts d'altres. 

Aquest compromís va anar generant diverses iniciatives i projectes, com el col·legi Jesuïtes Bellvitge - CE Joan XXIII, que també celebra enguany el seu 50è aniversari, l'Obra Social Comunitària Bellvitge (Fundació OSCOBE) i més recentment la Fundació La Vinya d'acció social que actualment articula l'acció social de les parròquies del barris de Bellvitge i Gornal, o les diverses activitats i projectes pastorals de la comunitat de la parròquia de la Mare de Déu de Bellvitge. Durant aquest curs, diversos actes ho commemoraran, recordant el paper que van tenir les parròquies de l'Hospitalet i també la comunitat de jesuïtes en la construcció dels barris.

I en el marc d'aquestes celebracions, aquest dijous 11 d'octubre, coincidint amb la festivitat de Sant Joan XXIII ha tingut lloc a la parròquia de la Mare de Déu de Bellvitge una Eucaristia d'acció de gràcies pel 50è aniversari de l'escola Jesuïtes Bellvitge - CE Joan XXIII. L'escola va ser una obra col·lectiva de persones compromeses amb l'educació i el barri, que van decidir crear un centre de qualitat per als habitants del barri. Ignasi Velasco, a l'homilia, recordà els inicis del centre, que neix sota l'impuls del jesuïta Pepe Ituarte i un grup de laics que emprengueren el que Velasco ha qualificat d'"aventura-utopia", i que, tot i les dificultats que es van haver de vèncer, ha donat fruit amb l'acompanyament i la formació de molts infants i joves del barri. 

Després de l'Eucaristia la celebració ha continuat a l'escola, on s'ha fet un acte commemoratiu, amb diversos parlaments i un sopar. 

El proper 24 de novembre a la parròquia, es farà una taula rodona amb el títol "Una mirada agraïda del camí recorregut". Al llarg del curs hi haurà diversos actes, tan a l'escola com a la parròquia, i la cloenda d'aquests aniversaris serà el mes de juny del 2019.

Podeu veure algunes imatges de la celebració en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
15 de Octubre de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net