Justícia i Acció social

Les entitats del Sector Social de la Companyia de Jesús a Catalunya acompanyem, atenem, servim i defensem els drets de moltes persones dels nostres barris i ciutats. Persones de totes les edats i procedències que es veuen obligades a viure en siutacions de pobresa, precarietat i explotació per causa d'un sistema injust.

Treballem conjuntament per donar resposta des de l'acció social i educativa arrelada al territori, així com des de l'acompanyament en l'exercici dels drets. Aquesta és la raó principal de ser del Sector Social de la Companyia de Jesús, concretant-se a través d'entitats en projectes col·lectius i locals.

 

Compartim un horitzó de justícia que brolla de la fe. Partim d'històries i contextos diversos i ens aglutina una espiritualitat comuna, un treball fet amb èxits i dificultats i la vocació de seguir en construcció. Tenim com a motor la responsabilitat amb unes realitats concretes que ens criden a respondre a fets que veiem i vivim als barris i ciutats: exclusió, dualització, cohesió social, manca de discurs...

Les prioritats d'acció són l'atenció i suport educatiu a la infància i l'adolescència, l'acompanyament i defensa de les realitat migratòries, l'exclusió social, l'atenció a persones sense llar i la cooperació internacional. La nostra acció arriba cada any a prop de 15.000 persones gràcies a la feina de més d'un centenar de professionals i gairebé un miler de persones voluntàries.

Som part del Sector Social de la Companyia de Jesús a la Província d'Espanya que està composta per més de 20 entitats distrbuïdes per tot l'estat.

Les entitats que formem el Sector Social de la Companyia de Jesús a Catalunya som:

Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net