La sostenibilitat i la solidaritat, valors essencials per als estudiants de Turisme d'HTSI

Estudiants de Turisme Sant Ignasi van conèixer el treball de tres organitzacions socials

Com a primera activitat de l’assignatura de Filosofia Social, els estudiants del Grau en Gestió Turística i Hotelera de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi – HTSI (Universitat Ramon Llull) van visitar tres fundacions: la Fundació Formació i Treball, la Fundació MigraStudium i la Fundació Arrels.

L’objectiu principal d’aquestes visites, segons el professor de l’assignatura Jordi Ficapal és fer una recerca sobre una problemàtica social d’abast global però que també connecta amb la realitat local”. 

A banda d’entrar en contacte directe amb problemàtiques socials, els estudiants podran dedicar hores de voluntariat en aquestes entitats. D’aquesta manera, HTSI promou la metodologia d'Aprenentatge-Servei (ApS) com a eina pedagògica i social, que connecta objectius de coneixement amb reptes socials i dóna un valor afegit a la formació personal i professional de l’estudiant. Adquirir competències com l’hospitalitat, la cooperació i el desenvolupament al mateix temps que realitzen un servei a la comunitat ajudarà a fomentar un turisme sostenible i responsable.

A la Fundació Migra Studium van conèixer la dimensió de la migració a Barcelona i com treballar en favor de la dignitat i els drets de les persones més vulnerables. “A aquesta entitat social podran realitzar el disseny d’una sortida cultural a Barcelona per al col·lectiu d’immigrants, així com donar suport en la redacció d’un currículum vitae perquè puguin accedir a cursos de formació laboral”, explica Jorge Peralta, professor d’HTSI que els va acompanyar.

A la Fundació Arrels, en canvi, van prendre consciència de la necessitat de fomentar la inclusió social de les persones sense sostre i el poder del voluntariat. Valors com l’empatia i la solidaritat són molt importants per col·laborar amb aquesta entitat. “Hem après que l’ésser humà pot suportar una setmana de set, dos de fam i molts anys sense sostre però el que no pot suportar és la soledat. Em sento molt afortunada de poder treballar amb aquesta entitat”, ens relata Rocio Tilves, estudiant de primer del Grau en Gestió Turística i Hotelera.

Per últim, a la Fundació Formació i Treball, els estudiants van assistir a una xerrada sobre els diferents programes d’inserció laboral i de formació i la importància de l’economia circular i el reaprofitament de recursos per promoure la sostenibilitat.

Font: Web d'HTSI

Data de la notícia: 
02 de Novembre de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net