Les entitats socials denuncien que la situació de l'infrahabitatge s'agreuja a Badalona

Imatge: Web de la Fundació Salut Alta

El Centre Sant Jaume i la Fundació Salut Alta -entitats del sector social de la Companyia de Jesús a la ciutat de Badalona- junt amb la Fundació Ateneu sant Roc i Càritas Dicoesana de Barcelona han denunciat aquesta setmana que són moltes les famílies de Badalona que no compten amb un habitatge digne.

Les entitats constaten que més de 800 famílies ateses per Càritas a Badalona viuen en habitatges inadequats o insegurs, que no reuneixen les mínimes condicions d'habitabilitat, un 19& més que a l'any anterior. Per això demanen a les administracions competents que resolguin la situació de les famílies afectades el més aviat millor i compleixin amb el deure de garantir un habitatge digne i adequat a totes les persones i famílies sense recursos de Badalona. 

Arran de la demolició d'un edifici afectat per aluminosi al barri de La Salut de Badalona, aquestes organitzacions han volgut posar de manifest que "no es tracta d'un cas aïllat, sinó que són moltes les famílies de Badalona que viuen sense les mínimes condicions d’habitabilitat".

Recorden que un habitatge és més que un sostre i quatre parets, que és un dret humà irrenunciable. En la majoria d’ocasions, les famílies amb pocs recursos es veuen abocades a viure en una habitació subarrendada. Es tracta, segons les entitats, de situacions que no surten a les estadístiques públiques i que a la pràctica són persones en situació de sensellar ocultes.

D’altra banda hi ha famílies que viuen en habitatges inadequats que es troben en unes condicions precàries i d’insalubritat, sense accés a subministraments bàsics, cosa que les situa en un risc constant, posant en perill la seva salut i integritat física.

Podeu trobar el comunicat sencer de les entitats en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
20 de Novembre de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net