Experiències al Sud

Els Jesuïtes de Catalunya oferim diverses experiències a països del sud per a joves. Es tracta d'experiències que volen ajudar als participants a conèixer una altra realitat, sensibilitzar-se i deixar-se transformar per ella.

Experiències al Sud

ENTXARTXAD

Una estada al cor de l'Àfrica...
L'experiència "EnxarTxad" consisteix en una estada d'estiu al Txad, amb l'objectiu de descobrir un continent ple de riquesa humana i espiritual, col·laborar en diversos projectes de solidaritat i establir una xarxa de relacions i amistat, així com descobrir una Església compromesa i missionera.

...per conèixer, servir i "fer xarxa"
La proposta s'adreça a joves d'entre 20 i 25 anys i requereix una preparació prèvia, així com la participació posterior en diverses accions de sensibilització i reflexió.

Per més informació, visiteu la web Enxartxad.

O contacteu amb:
Llorenç Puig
Alexis Bueno

Un mes a Guarjila (El Salvador)...
Estada d'un mes a la comunitat camperola de Guarjila, per conèixer la realitat de El Salvador a través de la convivència amb les famílies de la comunitat i la col·laboració en els diferents projectes comunitaris (clínica, escola, ràdio,...).

...per conèixer i conviure
La preparació per a l'experiència consisteix en una entrevista personal i dos caps de setmana de convivència per cohesionar el grup i preparar l'estada.

Per més informació, visiteu el bloc Grup de Solidaritat Jon Cortina.

O contacteu amb:
Grup de Solidaritat
Paco Ángel

Una experiència de descoberta...
L'escola Jesuïtes Sarrià - Col·legi Sant Ignasi i Jesuïtes Educació organitza un camp de treball d'estiu a Moxos (Bolívia), adreçada a joves a partir de 18 anys (alumnes, antics alumnes, professors i col·laboradors de les escoles, etc...).

...i convivència
L'estada, durant el mes de juliol, serà una experiència de descoberta de la realitat d'un país del Sud a través de la col·laboració en allò que les comunitats acollidores demanen: reforç escolar, construcció de vivendes, acompanyament de sanitaris, etc... La preparació per a l'experiència consisteix en una entrevista personal i les reunions de caire logístic.

Per més informació contacteu amb:
Miquel Gallés (Jesuïtes Sarrià - Col·legi Sant Ignasi)

Conèixer Algèria, la seva gent i l'islam...
Tres setmanes per descobrir aquest país. Pensat per a persones de 20 a 30 anys amb ganes de compartir el seu servei, les seves qualitats i els seus interrogants. La llengua vehicular de l'estada és el francès.

...a través de la trobada i el servei
L'experiència comença amb uns dies de conferències i trobades per conèixer millor el país, l'islam i la vida de l'Església local. Després s'ofereix la participació durant dues setmanes en alguna de les activitats organitzades per les comunitats de religioses del país (animació i jocs amb infants, cursos de francès i castellà per a universitaris, col·laboració en activitats culturals,... ). Finalment, els participants fan una relectura del viscut per recollir els fruits d'aquesta aventura.

Per més informació contacteu amb:
Jaume Flaquer

VOLPA (Voluntariat Pedro Arrupe) és un programa de voluntariat internacional per a la formació i enviament de voluntaris/es a països del sud.

Formació
En grup, amb un acompanyament tutorial, durant sis mesos (de gener a juny).

Enviament
Els voluntaris/es són enviats sobretot a l'Amèrica Llatina, on faran una estada de dos anys, oferint el seu perfil professional, experiència i treball en camps diversos com l'educació, desenvolupament comunitari, salut, pastoral, agricultura...

Postvoluntariat
L'experiència no acaba a la tornada. Es tracta que el voluntari integri a la seva vida els valors i canvis que li ha suposat l'experiència i es comprometi en el seu entorn com a agent de canvi social.

Per més informació visiteu la web: www.volpa.org

El SUD (Servei Universitari per al Desenvolupament) d'ESADE realitza diverses accions de cooperació universitària dirigides a la formació de professionals amb valors de compromís social o la col·laboració en l'execució de projectes de desenvolupament.

Entre les seves diverses propostes, el SUD ofereix als alumnes d'ESADE la possibilitat de realitzar estades de cooperació a països del Sud. Els participants realitzen "pràctiques professionals solidàries" a pimes, bancs de microcrèdits, cooperatives, etc. o a bufets jurídics populars o instituts de Drets Humans (adreçades a estudiants de 4t d'ADE i Dret). La realització d'aquestes pràctiques durant l'estiu rep l'acreditació de crèdits per part de les Carreres Professionals. 

Per més informació: ESADE - SUD

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net